Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

CHP ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΑΔΕΛΦΑ ΚΟΜΜΑΤΑ στον δήμο Ντιντιμ της Τουρκίας


To CHP και το ΠΑΣΟΚ έγιναν αδελφά κόμματα


Στις εκδηλώσεις ειρήνης που έγιναν φέτος για 17η φορά στον δήμο Ντιντιμ της Τουρκίας, έγινε και μια πρωτιά.
Υπογράφηκε ¨Πρωτόκολλο ειρήνης και φιλίας¨ ανάμεσα στην ηγεσία του κόμματος ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης -ένα κόμμα που ασκεί αριστερή πολιτική- και την οργάνωση του κόμματος CHP Αϊδινίου
Τα δύο κόμματα ανακηρύχθηκαν αδελφά κόμματα. Ο πρόεδρος της νομαρχιακής του CHP Αϊδινίου Μπαρκάν Καλινομούζ δήλωσε πως ¨Ο λόγος για τα βάσανα που έχουν σε αυτό το διάστημα οι γείτονες δεν είναι η σοσιαλδημοκρατία. Και τα δύο κόμματα αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Στο παρελθόν υπήρξαν δυσάρεστα περιστατικά ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα. Σε κανένα από αυτό αιτία δεν ήταν οι σοσιαλδημοκράτες¨.

Υπογράφηκε ¨Πρωτόκολλο ειρήνης και φιλίας¨ ανάμεσα στην ηγεσία του κόμματος ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης -ένα κόμμα που ασκεί αριστερή πολιτική- και την οργάνωση του κόμματος CHP Αϊδινίου. Κατά την τελετή υπογραφής που έγινε στο ιερό του Απόλλωνα στην συνοικία Φρουρίου την 1-9 Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της νομαρχιακής οργάνωσης του CHP Μπαρκάν Καλινομούζ, ο γραμματέας της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης Χρόνης Μακρίδης, η δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης Δήμητρα Αγκατλίδα, η πρόεδρος του Συλλόγου Ανάπτυξης Ελληνοτουρκικών πολιτιστικών σχέσεων Έλλη Τασούλα Σεμαήλογλου, ο δήμαρχος του Ντίντιμ Μουμίν Καματζί, ο πρόεδρος της τ.ο. του CHP-Ντίντιμ Σαβγκού Αϊντίν καθώς και μέλη και εκπρόσωποι των δύο κομμάτων.
......
Οι πολιτισμοί μας μοιάζουν
Ο Καλινομούζ ανέφερε πως είναι σημαντική για αυτούς η αδελφοποίηση με το ΠΑΣΟΚ-Θεσσαλονίκης , μια πόλη στην οποία γεννήθηκε ο Ατατούρκ, κα είπε : ¨Αγωνιζόμαστε ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Η σκοπιά μας για την ζωή είναι ίδια. Μοιάζουμε με τους γείτονες μας. Και στους δύο πολιτισμούς υπάρχει το τάβλι. Τα φαγητά μας μοιάζουν, ακόμα και η κουλτούρα των δύο χωρών είναι κοινή. Ο πολιτιστικός μας πλούτος είναι ίδιος. Τα κοινά χαρακτηριστικά είναι πολλά, οι πρόεδροι των νομαρχιακών Αϊδινίου και Θεσσαλονίκης του CHP και του ΠΑΣΟΚ προσφέρουμε από εδώ στην οικουμένη μήνυμα ειρήνης, με σκοπό τον εντοπισμό των κοινών πολιτιστικών αξιών¨.

......
Ο Μακρίδης είπε : ¨ Η ειρήνη είναι ένας από τους θεμελιώδεις λίθους της δημοκρατίας. Παλιά γεγονότα μπορεί να μας χώρισαν. Ποτέ δεν συναντήθηκαν τα δημοκρατικά κόμματα για να συζητήσουν αυτά. Τα σύνορα δεν πρέπει να μας χωρίζουν. Η βούληση μας αυτή άρχισε με το που άρχισε να πνέει ο αέρας της ειρήνης. Το ΠΑΣΟΚ συμβάλει με όλη του την δύναμη στην ειρηνευτική διαδικασία. Και με το πρωτόκολλο που υπογράψαμε η δέσμευση μας θα ενδυναμωθεί.¨
......
Eφ. Αϊδίνιο 2/9/2012
tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: