Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΘΡΑΚΗ:ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΤΕΚΕ ΤΗΣ ΡΟΥΣΣΑΣ -ΟΙ ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΧΑΙΡΕΤΑΝΕ ΤΟΝ ΒΕΖΙΡΗ - ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ ΡΟΧΑΛΗΤΟ ΣΤΟ ΑΘΗΝΑΜΠΑΜΠΑΝΤ!Παραταγμένοι σαν τα στρατιωτάκια περιμένουν να χαιρετίσουν τον ¨διοικητή¨.

Η πύλη των 40 υποτίθεται παληκαριών που σκοτώθηκαν στην τουρκική κατάκτηση της Θράκης..Την πινακίδα αυτή την έβαλε πρόσφατα ο πρόεδρος του ιδρύματος του τεκέ, ο Καραχουσείν.


Είσοδος στο δωμάτιο όπου είναι ο τάφος.


Αριστερά ο πρόξενος δίπλα στον ψευδομουφτή Κομοτηνής, τον Καραχουσείν, τον Αμπντουλχαλίλ Ντεντέ κ.α.Δεξιά οι 3 υπάλληλοι του προξενείου που συνόδευαν το αφεντικό τους.

Ο κύριος Ντεντέ αγκαλιά με τον Μουχαρέμ Τζαφέρογλου. Ο κύριος αυτός όταν η Χαρά Νικοπούλου ήθελε να πάει παιδιά της χορωδίας του δημοτικού σχολείου στην Αθήνα όπου θα τα τιμούσαν, πήγε στους γονείς και τους απείλησε πως ¨αν στείλετε τα παιδιά σας κάτω στην Αθήνα, δεν θα σας θάψουν στο Δέρειο όταν πεθάνετε¨. Άξιος ο μισθός του ως δάσκαλου τότε !


Συνομιλία μέσα στο τζεμεβί.

Μια εντυπωσιακή φωτογραφία ! Σουνίτες να προσεύχονται μαζί με υποτιθέμενους αλεβίτες.

Ο πρόεδρος Καραχουσείν παραδίδει λεύκωμα στον πρόξενο.


Παράδωση λευκώματος από τον Καραχουσείν στον υπάλληλο του προξενείου.

Καραχουσείν-ψευδομουφτής Ιμπραήμ Σερίφ.

Οι φωτογραφίες είναι από την Τρακινανίν Σεσί και από το Ρόντοπ Ρουζγκαρί.
 
 

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΕΝΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΡΟΥΣΣΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ.


O πρόξενος Οσμάν Ιλχάν Σενέρ ήταν καλεσμένος στον τεκέ Σαγίντ Αλή Σουλτάν

Ο τεκές του Σαγίντ Αλή Σουλτάν που βρίσκεται κοντά στο χωριό Ρούσα και είναι ένας από τους 4 σημαντικότερους τεκέδες του κόσμου, σήμερα είχε πολύ σπουδαίους επισκέπτες. Σήμερα 9/9/2012 ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ , ο υποπρόξενος Αντνάν Οζτούρκ, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο διευθυντής της Ζιραάτ Κομοτηνής Τσαγρί Ιζμιρλίογλου και ο πρόεδρος του ιδρύματος Τζεμ-παράρτημα Αδριανούπολης Μουσταφά Τσετίν επισκέφτηκαν τον τεκέ μετά από πρόσκληση του ιδρύματος διαφύλαξης του τεκέ Σαγίντ Αλή Σουλτάν.
Ο πρόεδρος του ιδρύματος Αχμέτ Καραχουσείν, ο πρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Χίλια Αλή Πεντζάλ και θρησκευτικοί ηγέτες υποδέχτηκαν τον πρόξενο Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, τον μουφτή Ιμπραήμ Σερίφ και τους υπόλοιπους καλεσμένους στην πύλη των Σαράντα. Ακολούθως έγινε η επίσκεψη στον τάφο του Σαγίντ Αλή Σουλτάν, αναγνώστηκε Κοράνιο και έγιναν προσευχές.


Οι καλεσμένοι ξεκουράστηκαν για λίγο στην αυλή και αργότερα παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν τους. Στο γεύμα μετείχαν περίπου 60 άτομα.
Ο Αχμέτ Καραχουσείν-πρόεδρος του ιδρύματος διαφύλαξης του τεκέ Σαγίντ Αλή Σουλτάν, ευχαρίστησε τον πρόξενο Οσμάν Ιλχάν Σενέρ και τον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση. Ανέφερε πως ο Αλή Σουλτάν ήταν αυτός που έφερε το Ισλάμ στα Βαλκάνια και ότι είναι πολύ σημαντικός για όλους τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης.
Ο Καραχουσέιν είπε : ¨Είναι ένας από τους τέσσερεις τεκέδες στον κόσμο. Και είναι το κέντρο των Βαλκανίων. Στην Ελλάδα υπάρχουν 30 τεκέδες Αλεβιτών-Μπεκτασήδων. Αλλά μόνο στην Δυτική Θράκη παραμένει όρθιο ένα τμήμα από αυτούς. Αυτού του είδους τα μέρη πρέπει να τα στηρίξουμε. Αυτά αποτελούνε την ιστορία μας, το μέλλον μας. Όποιος δεν ξέρει το παρελθόν του, δεν μπορεί να ξέρει και το μέλλον του¨.
Ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ ευχαρίστησε όλους όσους τον κάλεσαν.
Ο Σενέρ είπε : ¨ Ο Σαγίντ Αλή Σουλτάν και άλλοι είναι τα ευλογημένα άτομα που υπήρξαν ηγέτες στην διάδοση της θρησκείας μας στα Βαλκάνια.Ο Σαγίντ Αλή Σουλτάν είχε σημαντικά καθήκοντα στον εξισλαμισμό και στον εκτουρκισμό αυτής της περιοχής. Αισθάνομαι μεγάλη περηφάνια επισκεπτόμενος αυτόν τον ωραίο τεκέ.
Ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ ανέφερε πως έρχεται εδώ και πολλά χρόνια σε αυτή την περιοχή, πως έχει στηρίξει και υλικά και ηθικά τον τεκέ, κάτι που όπως είπε θα συνεχίσει να το κάνει.
Στην σύντομη ομιλία του που έκανε Ο Μεχμέτ Κοτς-μέλος του ιδρύματος Διαφύλαξης του τεκέ Σαγίντ Αλή Σουλτάν ευχαρίστησε τον πρόξενο Οσμάν Ιλχάν Σενέρ και τον εκλεγμένο μουφτή Ιμπραήμ Σερίφ.
Μετά από τις ομιλίες μοιράστηκαν στους καλεσμένους βιβλία και ενημερωτικά φυλλάδια.
Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 9/9/2012
Σχ: Οι Αλεβίτες είναι μια πολιτιστική και θρησκευτική κοινότητα στην Τουρκία με εκατομμύρια μέλη. Οι ιεροί τους χώροι είναι τα cemevi τα οποία δεν αναγνωρίζονται ως χώροι λατρείας από την τουρκική κυβέρνηση.Μάλιστα πάμπολλες είναι οι καταγγελίες συλλόγων αλεβιτών για διακρίσεις σε βάρος τους και για πολιτική αφoμοίωσης. Δεν πάνε στα τζαμιά, δεν νηστεύουν και πίνουν οινοπνευματώδη.
Εδώ όμως στην Θράκη η Τουρκία επειδή θέλει να τους έχει όλους στο ¨κόκκινο μαντρί¨ ενισχύει χρηματικά τον τεκέ στην Ρούσσα, ώστα να τους έχει και αυτούς ¨καπαρωμένους¨. Αυτό το θέαμα ο αλεβίτης Καραχουσείν να υποδέχεται τον ψευδομουφτή Σερίφ και εκείνος να ενισχύει χρηματικά τον τεκέ, είναι παράλογο και φυσικά ανήκουστο για τα δεδομένα της Τουρκίας. Εδώ όμως πρυτανεύει η κόκκινη λογική..

tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: