Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:ο χειρόγραφος χάρτης της ναυμαχίας της Έλλης! Επέστρεψε στο ΑΒΕΡΩΦ ΠΟΥ ΚΑΤΑΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ Ο ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΛΙΚΟΙ ΤΟΥ!Ο χειρόγραφος χάρτης της θρυλικής ναυμαχίας της Έλλης όπου ο Αβέρωφ κατατρόπωσε του Τούρκους, είναι αυτός που βλέπετε στη φωτογραφία. Ο χάρτης περιλαμβάνεται στο μητρώο του πλοίου-θρύλου, το οποίο πρόσφατα δόθηκε από απόστρατο ναύαρχο ο οποίος το παρέδωσε για να επιστρέψει στη θέση του.

Στο μητρώο καταγράφονται όλες οι σημαντικές στιγμές του Αβέρωφ και μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ο χειρόγραφος χάρτης της φωτογραφίας, στον οποίο απεικονίζεται όλη η νικηφόρα ναυμαχία.

Η ναυμαχία της Έλλης

Η ναυμαχία της Έλλης στις 3 Δεκεμβρίου 1912, ήταν η πρώτη από τις δύο κορυφαίες μάχες μεταξύ του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Οθωμανικού Στόλου κατά τον Α' Βαλκανικό Πόλεμο και πραγματοποιήθηκε στην έξοδο των στενών των Δαρδανελλίων (ή Ελλησπόντου). Η ναυμαχία έληξε με τη νίκη του ελληνικού στόλου και τον εγκλεισμό του οθωμανικού εντός των στενών.

Τους πρώτους μήνες του πόλεμου ο τουρκικός στόλος υπό την διοίκηση του ναύαρχου Ραμίζ Μπέη παρέμεινε προστατευμένος στα στενά των Δαρδανελίων (στο ναύσταθμο Ναγαρά), χωρίς να επιχειρήσει έξοδο στο Αιγαίο. Από την άλλη πλευρά ο ελληνικός στόλος υπό την διοίκηση του ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη κράτησε επιθετική στάση απελευθερώνοντας ένα ένα τα νησιά του Αιγαίου και αναμένοντας την έξοδο των τουρκικών πλοίων από τα Στενά.

Αρχικά απελευθέρωσε τη Λήμνο και εγκατέστησε στον όρμο του Μούδρου το προκεχωρημένο αγκυροβόλιο του Στόλου. Ακολούθησε η απελευθέρωση του Αγίου Όρους, των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (Θάσος, Σαμοθράκη, Ίμβρος, Τένεδος, Αγ. Ευστράτιος, Μυτιλήνη, Χίος). Μετά την απελευθέρωση της Τενέδου στις 24 Οκτωβρίου/6 Νοεμβρίου ο ναύαρχος Κουντουριώτης έστειλε τηλεγράφημα στον Τούρκο αρχηγό του στόλου με το μήνυμα "Σας περιμένομεν".

Την παραμονή, το βραδυ της 4 Δεκεμβρίου 1912, σύμφωνα με τη διήγηση του παρόντος Τούρκου Πλωτάρχη Χασάν Σαμί Μπέη, οι Τούρκοι αξιωματικοί έγραψαν τις διαθήκες τους.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΑΒΕΡΩΦ

  onalert
ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

 


ΤΟ "ΓΑΜΗΛΙΟ ΠΑΡΤΥ" ΣΤΟ ΑΒΕΡΩΦ ΜΕ ΒΙΖΙΤΕΣ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟΖΥΓΟ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ!

ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΙΞΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΣΤΟ ΑΒΕΡΩΦ - ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΜΟΝΟ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ!

ΠΑΡΤΟΥΖΕΣ ΚΑΙ ΚΟΚΑΪΝΗ ΣΤΑ ΑΜΠΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΒΕΡΩΦ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝ! ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΒΙΖΙΤΟΥΔΕΣ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ! 

 

Έκλεισαν και συμφωνίες πάνω στο "Αβέρωφ" με καλεσμένες πόρνες...

Ποιος είναι ο μυστηριώδης Mr Bert Smith ...που πρωταγωνίστησε στο γλέντι στο "Αβέρωφ"....

ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ ΤΥΠΩΣΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ "ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ"


Δεν υπάρχουν σχόλια: