Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

«Περίπατο» τα επιδόματα αναπήρων, πολυτέκνων, ανέργων


Από το μηδέν θα ξεκινήσει η Ελλάδα όπως όλα δείχνουν, αφού είτε εντός είτε εκτός της Ευρωζώνης τα χρήματα που δίδονταν σε κοινωνικά επιδόματα, απλά δεν υπάρχουν… Σημαντικές αναμένονται να είναι οι περικοπές στις φοροαπαλλαγές κοινωνικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο του πακέτου μέτρων των 11,9 δισ. ευρώ, καθώς θα μειωθούν ή θα καταργηθούν οι απαλλαγές για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως ανάπηροι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Ημερησία», το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την επιβολή φόρου εισοδήματος σε όλα τα επιδόματα και στις συντάξεις των αναπήρων, των τριτέκνων και των πολυτέκνων, στο επίδομα ανεργίας και στο ΕΚΑΣ. Επίσης, στο τραπέζι είναι η κατάργηση ή η μείωση του πρόσθετου αφορολόγητου ορίου των 2.000 ευρώ, που ισχύει για τους αναπήρους, η περικοπή των απαλλαγών από τα τέλη κυκλοφορίας, τα τέλη ταξινόμησης και τα τεκμήρια, που ισχύουν για τους αναπήρους, τους τρίτεκνους, τους πολύτεκνους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Πιθανή είναι η εξάλειψη του προσαυξημένου στις 9.000 ευρώ αφορολόγητου ορίου που ισχύει σήμερα για νέους μέχρι 30 ετών, συνταξιούχους άνω των 65 ετών και άτομα με ειδικές ανάγκες που έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται και η επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων για την παροχή ή όχι των φοροαπαλλαγών.

defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια: