Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ! Όταν ο χίπης Ιησούς έφερε κοντόκανη καραμπίνα και εξόντωνε ζόμπι!


Τις τελευταίες μέρες η ούτως ή άλλως παρανοϊκή επικαιρότητα μονοπωλείται από τις ακραίες μαζικές εκρήξεις οργής του Ισλαμικού κόσμου κατά του πράγματι προβοκατόρικου βίντεο-παρωδία της ζωής του Μωάμεθ και της Μουσουλμανικής πίστης.

Πράγματα απίστευτα όπως η επικήρυξη και η απαίτηση της θανάτωσης ανθρώπων κατακλύζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία δράττονται της ευκαιρίας να «πουλήσουν», επιτείνοντας το έκρυθμο κλίμα και δημοσιεύοντας επιπλέον «υβριστικό» υλικό, όπως συνέβη στην περίπτωση του γαλλικού Charlie Hebdo.

Η σοβαρότητα της κατάστασης είναι τέτοια ώστε – όλως παραδόξως – η μόνη λογική αντίδραση κάθε νοήμονος ανθρώπου δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τον κλαυσίγελω. Μοναδικό ηθικό δίδαγμα; Ου μπλέξεις με το Ισλάμ!

Παρόμοιες υποθέσεις θρησκευτικού σκοταδισμού έχουν προκύψει και στο χριστιαικό κόσμο, ακολουθούμενες από φανατισμένες εισβολές σε κινηματογραφικές αίθουσες και αφορισμούς προσώπων, σε καμία περίπτωση όμως από επικηρύξεις και θανατώσεις, για τον απλό λόγο ότι η Ιερά Εξέταση έχει πάψει να υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες.

Παρ' όλα αυτά, υπήρξε...

Ακολουθούν μερικά από τα δημοφιλέστερα κόμικς-παρωδίες της Χριστιανικής πίστης και των πυλώνων του:

Ο Χριστός μισεί τα ζόμπι (Jesus hates zombies)

Υπόθεση: Για πολλούς κυνικούς ρεαλιστές, το γεγονός ότι αναστήθηκε αφού πρώτα έμεινε νεκρός επί τρεις μέρες, συνιστά ατράνταχτη απόδειξη ότι ο Ιησούς αποτελεί την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση ζόμπι!

Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τους δημιουργούς του συγκεκριμένου underground κόμικ, για τους οποίους ο Σωτήρας και Λυτρωτής όχι μόνο δεν είναι ζόμπι, αλλά τσατίζεται απίστευτα στο άκουσμά τους και μόνο.

Με βοηθούς έναν λυκάνθρωπο (!) και τον Αβραάμ Λίνκολν (!), ο Ιησούς μεταμορφώνεται σε ανελέητο διώκτη των απέθαντων!


Η ζωή του Ιησού (The life of Jesus)

Υπόθεση: Ενδεχομένως να θυμούνται ορισμένοι το σάλο που είχε προκαλέσει η κυκλοφορία της μεταφρασμένης εκδοχής του εν λόγω κόμικ στην Ελλάδα: η κυβέρνηση απαίτησε να τιμωρηθεί ο δημιουργός του με εξάμηνη φυλάκιση.

Και όλα αυτά γιατί; Επειδή ο Γερμανός κομικογράφος Γκέρχαρντ Χάντερερ φιλοτέχνησε έναν σούπερ Ιησού, κουλ χίπι, που «καίει» αρωματικά στικς, «τη βρίσκει γενικότερα» και κάνει παρέα με τον Τζίμι Χέντριξ. Επιπλέον, είναι δεινός σέρφερ και επιδειξίας!


Ιησούς Χριστός: Εις το όνομα των όπλων (Jesus Christ: In the name of the gun)

Υπόθεση: Εδώ ο Ιησούς συναντά τους Μίκι και Μάλορι Νοξ από το Γεννημμένοι Δολοφόνοι! Βλέποντας ότι η ανθρωπότητα τα έχει «σκατώσει», αποφασίζει να κατέβει κάτω και να τα κάνει λίμπα, με «όπλο» του όχι το Λόγο, αλλά μία κοντόκανη επαναληπτική καραμπίνα.

Συμπεριφέρεται στους πάντες σαν σκουπίδια, ενώ στην πρώτη ιστορία καθαρίζει κόσμο και κοσμάκη κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, για να «τακιμιάσει» αργότερα με τον Έρνεστ Χέμινγουει και να επιδοθεί σε ένα αιματοβαμμένο σαφάρι «κακών».


Η ιστορία του Πάσχα (The Easter story)

Υπόθεση: Δεν πρόκειται για κόμικ παρωδία, αλλά για εικονογραφημένη ιστορία των Παθών του Ιησού.

Ο μόνος λόγος που αξίζει να μπει στη λίστα είναι το γεγονός ότι οι καρτουνίστες φιλοτέχνησαν έναν Σωτήρα γκρούπι των Bee Gees!


Τζέφρι Ντάμερ εναντίον Ιησού Χριστού (Jeffrey Dahmer Vs. Jesus Christ)

Υπόθεση: Λυτρωτής εναντίον περιβόητου καννίβαλου... Απλά και ωραία!


Οι νέες περιπέτειες του Ιησού Χριστού (The new adventures of Jesus Christ)

Υπόθεση: Τσακισμένος από την κοινωνία Ιησούς κάνει Ώτο-Στοπ, περιφέρεται άσκοπα στις ΗΠΑ, αμφισβητεί πάσης φύσεως εξουσίες και ρίχνει την οργή του Πατρός του σε όποιον τολμήσει να μπει στο δρόμο του!


Πάπας πολεμιστής (Battle Pope)

Υπόθεση: Μία από τις πιο «παιγμένες» παρωδίες της οργανωμένης θρησκείας που για τους δημιουργούς του κόμικ, Ρόμπερτ Κίρκμαν και Τόνι Μουρ, δεν διαφέρει σε τίποτα από το οργανωμένο έγκλημα!

Κεντρικός χαρακτήρας ο αιμοδιψής Ποντίφικας Λεοπόλδος Όσβαλντ ο Δεύτερος, ο οποίος έχει εκπαιδευτεί από τον Μπρους Λι, «κόβει κώλους» και επιδίδεται σε έναν ατέλειωτο κατάλογο βλάσφημων πράξεων, με τον Ιησού σε ρόλο παρατρεχάμενου συμβουλάτορα του οποίου οι ηθικές παραινέσεις αδυνατούν να βάλουν μυαλό στον ασυγκράτητο Πάπα.


Η ανατολή ενός νέου κόσμου (There's a new world coming)

Υπόθεση: Έγχρωμη απόδοση του βιβλίου της Αποκάλυψης. Αντίχριστοι, επιδημίες, εσχατολογικά οράματα και χίπιδες σε έκσταση!

Έχει επιτυχημένα χαρακτηριστεί ως «παραισθησιογόνο κλύσμα για τον εγκέφαλο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: