Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Έως πότε θα μας λοιδορούν… εντός έδρας για τη μικρασιατική καταστροφή;


Ας αφήσουμε τη φαντασία μας να καλπάσει για να σκεφτούμε ένα υποθετικό σενάριο: Στην εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου, μια οργάνωση Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης βγάζει ανακοίνωση την οποία δημοσιεύει σε κάποια ομογενειακή εφημερίδα. 

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Εκφράζουμε ως οικογένεια της εφημερίδας μας τις πιο εγκάρδιες ευχές και συγκινημένοι συγχαίρουμε το Ελληνικό Έθνος για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου που κερδήθηκε υπό την ηγεσία του μεγάλου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη με τους συμπολεμιστές του και τους άγιους μάρτυρες μας που κατέγραψαν ένα θρύλο.»

Η αφίσα του τουρκικού Στρατού για την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφήςτου τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΠΗΓΗ: http://proxeneio-stop.org)
Ακόμα και μια τέτοια αδιανόητη ανακοίνωση, έστω κι αν αναφέρεται στο 1821 και όχι έναν αιώνα αργότερα με τις μνήμες ακόμα νωπές αφού κάποιοι από όσους υπέφεραν κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή είναι ακόμα ζωντανοί, θα ωχριούσε μπροστά στο χάλι που ανέχεται η ελληνική πολιτεία στη Θράκη. Και για να μην ξεχνιόμαστε, η Ελλάδα που απελευθερώθηκε το 1821 ήταν σκλαβωμένη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ενώ ο χώρος που διεκδίκησε και κατέλαβε με τις γνωστές ειρηνικές μεθόδους ο μέγας σφαγέας πλήθους λαών που θαυμάζεται ως «άγιος» στην Τουρκία, ο Κεμάλ Ατατούρκ (βλέπει κανείς τα σενάρια των τούρκικων τηλε-σκουπιδιών που μας σερβίρουν και καταλαβαίνει για ποιον λόγο θαυμάζεται ο Ατατούρκ…), ήταν χώματα ελληνικά, από αρχαιοτάτων χρόνων. Τα μνημεία της περιοχής μιλούν από μόνα τους.

Τι έγραψε όμως η φυλλάδα του τουρκικού προξενείου, η «Μπιρλίκ» και μας εξόργισε ήταν η πανηγυρική ανακοίνωση για την επέτειο της 30ής Αυγούστου 1922, δηλαδή την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής! Η ανακοίνωση ανέφερε τα ακόλουθα: «Εκφράζουμε ως οικογένεια της εφημερίδας Μπιρλίκ τις πιο εγκάρδιες ευχές και συγκινημένοι συγχαίρουμε το Τουρκικό Έθνος για την Γιορτή της Νίκης της 30ης Αυγούστου που κερδήθηκε υπό την ηγεσία του μεγάλου Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ με τους συμπολεμιστές του και τους άγιους μάρτυρες μας που κατέγραψαν ένα θρύλο.»

Αυτή είναι η συμπεριφορά τους απέναντι στη χώρα στην οποία ζουν. Και ας αναλογιστεί καθένας από εμάς ξεχωριστά εάν κάποιος που ζει στην Ελλάδα, σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή στην οποία έχει τόσο πλούσια δραστηριότητα να επιδείξει η διαβόητη μυστική υπηρεσία της Τουρκίας η ΜΙΤ για λόγους που δεν χρειάζεται και μεγάλη φιλοσοφία για να τους αντιληφθεί κανείς. Κι αυτό διότι οι πολιτικοί της μειονότητας πέραν του ότι δεν χάνουν ευκαιρία να δηλώσουν Τούρκοι και να αρνούνται σε Πομάκους και Ρομά τα δικαιώματα που επιφυλάσσουν για τους εαυτούς τους (να αυτοπροσδιορίζονται…) βγάζουν συνεχώς φωτογραφίες με τη σημαία της «ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης» σε φόντο.

Τι άλλο θέλουμε δηλαδή για να καταλάβουμε που το πάνε; Πόσο θα κρατήσει αυτή η γενικευμένη αφέλεια της ελληνικής πλευράς, ή μάλλον η νοοτροπία και τακτική του κουκουλώματος των προβλημάτων προσποιούμενοι ότι δεν τρέχει τίποτε; Και ταυτόχρονα οι μειονοτικοί να απολαμβάνουν σκανδαλωδώς περισσότερα δικαιώματα από άλλους Έλληνες πολίτες όπως π.χ. στον τομέα της εκπαίδευσης; Βέβαια, συχνά τέτοια προβλήματα τα λύνει η Ιστορία και ενίοτε, οι αμετροέπειες πληρώνονται ακριβά… Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την απραξία των κρατούντων…

defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια: