Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ο μόνος λόγος που όλοι αυτοί θέλουν κοντά τους στα γραφεία τους συγγενικά τους πρόσωπα, είναι γιατί δεν θέλουν να ρισκάρουν να μάθει κανείς άλλος τις λαμογιές τους.


Περί της τροπολογίας απαγόρευσης πρόσληψης συγγενών από υπουργούς.

Σωστή, αλλά ημιτελής είναι η τροπολογία πρόταση του πρωθυπουργού Σαμαρά, για την απαγορεύσει πρόσληψης των μέχρι δευτέρου βαθμού συγγενών από τους υπουργούς υφυπουργούς. 

Αν πράγματι θέλουμε το δημόσιο να σταματήσει να είναι τσιφλίκι του κάθε καρεκλοκένταυρου στελέχους της δημόσιας Διοίκησης, θα πρέπει να απαγορευτεί σε όλους, δημάρχους περιφερειάρχες διευθυντές γενικούς γραμματείς βουλευτές διευθυντές Κτλ, να προσλαμβάνουν στο ιδιαίτερο τους γραφείο τους συγγενούς τους, αλλά και να θεσπιστεί υποχρεωτική αλλαγή του προσωπικού του ιδιαιτέρου γραφείου, του κάθε καρεκλοκένταυρου ανά διετία. 

Τώρα προσλαμβάνει ο κάθε διαπλεκόμενος δήμαρχος και υπουργός ως δεξί του χέρι την κολλητή του  ή την κόρη του, ως μόνιμη γραμματέα  του και επικαλούμενος την σχέση εμπιστευτικότητας (λες και είναι μυστική υπηρεσία) , στήνουν την αράχνη της διαπλοκής και των εξυπηρετήσεων.
Λοιπόν κύριε Σαμαρά, υποχρεωτική αλλαγή ανά διετία του προσωπικού του ιδιαιτέρου γραφείου του κάθε τσιφλικοκαρεκλά του Δημοσίου και  απαγόρευση πρόσληψης των συγγενών του στην θέση αυτή. 

Αυτό είναι σπάσιμο του αποστήματος της διαπλοκής  η οποία οργανώνεται και λειτουργεί ως ομερτά λόγο της στενής και μόνιμης σχέσης Πχ δημάρχου με την γυναίκα του ως  γραμματέα του, ή  ενός  γενικού γραμματέα με την αξαδέρφη του ως γραμματέα του. 

Ο μόνος λόγος που όλοι αυτοί θέλουν κοντά τους  στα γραφεία τους συγγενικά τους πρόσωπα, είναι γιατί δεν θέλουν να ρισκάρουν να μάθει κανείς άλλος τις λαμογιές τους. 

Νέαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια: