Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

«Επανάσταση» έστησαν οι ΗΠΑ στη Λιβύη, δολοφονίες εισέπραξαν


la-fgΈνα οργισμένο πλήθος εισέβαλε στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη και δολοφόνησε τον Αμερικανό πρέσβη στη Λιβύη Κρίστοφερ Στίβενς και τρεις διπλωματικούς υπαλλήλους. Αυτά έγιναν αργά χθες το βράδυ, με τους διαδηλωτές, οι οποίοι πυρπόλησαν το κτήριο της διπλωματικής αποστολής, να διαμαρτύρονται για αντι-ισλαμική ταινία που έχει γυριστεί στις ΗΠΑ και θεωρούν ότι προσβάλλει τον προφήτη Μωάμεθ. Ταραχές για τον ίδιο λόγο, έγιναν και στο Κάιρο.
Είναι πλέον σαφές, ότι οι ΗΠΑ έστησαν καταστάσεις σε κράτη της Βόρειας Αφρικής που δεν μπορούν να ελέγξουν. Η κατάσταση που επικρατεί όπου επενέβησαν, άμεσα (Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη) ή έμμεσα (Αίγυπτος, Τυνησία, Συρία), είναι χαώδης. Μέσα σε 15 χρόνια, η Ουάσιγκτον μερίμνησε για την αποσταθεροποίηση όλης της ευρύτερης περιοχής. Η δε απειλές της για επίθεση χέρι-χέρι με το Ισραήλ, κατά του Ιράν, εάν και εφόσον υλοποιηθούν, θα προκαλέσουν το απόλυτο χάος στην Μέση Ανατολή. Χώρες εκεί όπως είναι ο Λίβανος και η Ιορδανία, θα αποσταθεροποιηθούν επίσης.

Το στο καλό θέλουν επιτέλους οι ΗΠΑ; Και γιατί είναι έτοιμοι να μεθοδεύσουν την πτώση ακόμα και φιλικών προς σε αυτούς καθεστώτων στην Μέση Ανατολή; Ένα σχέδιο που θαρρεί κανείς πως επιδιώκει την πρόκληση του απόλυτου χάους, βρίσκεται σε εξέλιξη. Και από δίπλα μια Ευρώπη-δορυφόρος των ΗΠΑ, χωρίς καμία απολύτως πολιτική, με τους πολιτικούς της να επιδίδονται σε ρεσιτάλ ρητορικού φιλοαμερικανισμού... Και ας σφαγιάζονται οι χριστιανοί της Συρίας και ας σφαγιάστηκαν οι χριστιανοί του Ιράκ...

elkosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια: