Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ για ΑΓΡΙΑ ΠΟΥΛΙΑ, πουλούσαν στις ΗΠΑ


Η αμερικανική εταιρεία Scotts Miracle-Gro Company συμφώνησε χθες να καταβάλει 12,5 εκατομμύρια δολάρια πρόστιμο  για διάφορες παραβάσεις της ομοσπονδιακής νομοθεσίας για τα φυτοφάρμακα.

8-9-12 Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ.
 Η ποινή στην Scotts,  επιβλήθηκε από το US Justice Department και το  US Environmental Protection Agency.
Η εταιρεία παραδέχθηκε την ενοχή της για την παράνομη προσθήκη τοξικού εντομοκτόνου στις τροφές για άγρια πουλιά, την παραποίηση στα έγγραφα χρήσης των φυτοφαρμάκων, και τη διανομή μη εγκεκριμένων  φυτοφαρμάκων με παραπλανητικές ετικέτες  
Η αμερικανική εταιρεία Scotts Miracle-Gro πούλησε εν γνώσει της δηλητηριασμένη τροφή για άγρια πουλιά, γρασίδι και προϊόντα για κηπουρικές εργασίες που περιείχαν μη εγκεκριμένα φυτοφάρμακα σε ανυποψίαστους πελάτες.
Η Scotts Miracle-Gro,  παραβίασε την αμερικανική ομοσπονδιακή νομοθεσία για το περιβάλλον με την παραγωγή  και πώληση δηλητηριασμένης τροφής πτηνών για περισσότερο από δύο χρόνια.
Η Scotts Miracle-Gro με έδρα στη Marysville, Ohio, των ΗΠΑ,  είναι παγκοσμίως, ο μεγαλύτερος έμπορος γκαζόν και προϊόντων φροντίδας κήπου με παραρτήματα που περιλαμβάνουν την Scotts®, Miracle-Gro®, και Ortho®.
Επιπλέον, η Scotts είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Monsanto για την προώθηση και διανομή και κατανάλωση του Roundup ®.

Η Scotts Miracle-Gro παράγει και διανέμει αρκετές ευρέως γνωστές και δημοφιλείς τροφές για άγρια πουλιά με ονόματα όπως "Country Pride" και "Morning Song", επίσης "Scott's Songbird Selections" και "Scott's Wild Bird Food", που γενικά είναι γνωστά με την ονομασία "Morning Song".

Στα προϊόντα της περιλαμβάνονται σακιά με σπόρους, μίγματα σπόρων για σπορά και άλλα είδη που προορίζονται για τροφή σε άγρια πουλιά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο η εταιρεία πρόσθεσε τα φυτοφάρμακα pesticides , Storcide II και  Actellic® 5E, στις τροφές των αγρίων πτηνών για να εμποδίσει την παρουσία εντόμων κατά την αποθήκευσή τους.

Κανένα από αυτά τα φυτοφάρμακα δεν είχε εγκριθεί από την Environmental Protection Agency (EPA) για να χρησιμοποιηθεί σε τροφή αγρίων πτηνών.

Αυτό αποτελεί άμεση παραβίαση της FIFRA -- the Federal Insecticide, Fungicide, και της  Rodenticide Act.

Το Storcide II περιέχει τη δραστική ουσία chlorpyrifos-methyl, και το  Actellic® 5E περιέχει τη δραστική ουσία, pirimiphos-methyl.

Οι δραστικές αυτές ουσίες  είναι τοξικές για τα ψάρια, τα πουλιά και τα άγρια ​​ζώα

Επειδή η EPA βάζει ετικέτες ενημέρωσης για προφύλαξη σε όλα τα προϊόντα που περιέχουν τις ουσίες chlorpyrifos, οι εργαζόμενοι άμεσα με την παραγωγή των σπόρων για πουλιά όφειλαν να γνωρίζουν ότι η χρήση του chlorpyrifos στα προϊόντα τους ήταν παράνομη, εκτός αν ήταν αναλφάβητοι ή τυφλοί.

Αμφότερες οι χημικές τοξικές ουσίες δρουν ως αναστολείς της χολινεστεράσης και οδηγούν σε υπερδιέγερση του νευρικού συστήματος.  Μικρές δόσεις προκαλούν συμπτώματα δηλητηρίασης (που περιλαμβάνουν ναυτία, ζάλη και σύγχυση) και υψηλότερες δόσεις οδηγούν σε αναπνευστική παράλυση και θάνατο.
το 2007 δύο υπάλληλοι προειδοποίησαν την Scotts Miracle-Gro για την τοξικότητα των χημικών ουσιών και την παράνομη χρήση τους, οι υπάλληλοι ήταν  ένας χημικός φυτοφαρμάκων (pesticide), και ένας ορνιθολόγος αλλά η εταιρεία Scotts Miracle-Gro αγνόησε σκόπιμα τις προειδοποιήσεις τους  και συνέχισε να παράγει και να διανέμει τα δηλητηριασμένα προϊόντα που σκορπούσαν το θάνατο σε άγρια πουλιά και ζώα, για τουλάχιστον άλλους έξι μήνες, μέχρι τον Μάρτιο του 2008.

Πάνω από 73 εκατομμύρια συσκευασίες αυτών των δηλητηριασμένης τροφής πτηνών, πουλήθηκαν σε εθνικό επίπεδο

Η Scotts Miracle-Gro Company, a publicly-traded company (NYSE: SMG ) με τζίρο πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε πωλήσεις σε όλο τον κόσμο,   θα έχει κέρδος από την εγκληματική της δραστηριότητα, όσο μεγάλο πρόστιμο και αν πληρώσει
9-9-12   Gardening company faces $12.5 million penalty for adding poison to bird food
The US law and garden products company, Scotts Miracle Gro, the world’s largest marketer of residential pesticides, is facing $12.5 million in fines for violating numerous federal pesticide laws and for adding illegal toxins to wild bird food.
The company pleaded guilty to distributing pesticides with misleading and unapproved labels, distributing unregistered pesticides and falsifying pesticide registrations – but the most disturbing was its use of toxic insecticide in its bird food products, including Storcide II and Actellic 5E.
Part of Friday’s $12.5 million criminal settlement will go towards restoring some of the wildlife the company may have endangered. Scotts will be forced to contribute $500,000 to organizations that protect bird habitats. Other fines include a $6 million civil penalty, $2 million for environmental projects and a $4 million criminal state fine.

Under the Federal Insecticide, Fungicide and Rodenticide Act, the Environmental Protection Agency (EPA) had prohibited the use of Actellic 5E and Storcide II, both of which were used by Scotts and which the company imported illegally from other countries.
πηγή
http://rt.com/usa/news/gardening-company-penalty-poison-686/

8-9-12 Scotts Miracle-Gro fined for poisoning birds
πηγή
http://www.examiner.com/article/scotts-miracle-gro-fined-for-poisoning-birds

21-3-12  Scotts Miracle-Gro – the bird-killing company?
πηγή
http://www.guardian.co.uk/science/grrlscientist/2012/mar/21/2

 Σχετική ανάρτηση
16-8-12  Τα πουλιά πεθαίνουν από νόμιμα δηλητήρια στις ΗΠΑ
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2012/08/blog-post_1297.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: