Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Σκόπια: Συνάντηση Γκρούεφσκι με ηγέτη Παγκόσμιου Εβραϊκού ΚογκρέσουΣεπτέμβριος 12, 2012.

Ο Σλάβος πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπεία του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου, η οποία επισκέφθηκε τα Σκόπια.


Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου, Ronald Lauder και τον συνόδευαν ο γενικός γραμματέας  των εβραϊκών κοινοτήτων στη Γερμανία,  Stefan Kramer και ο επίτιμος πρόξενος του Ισραήλ στα Σκόπια, Victor Mizrahi.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, οι σχέσεις των Σκοπίων με το Ισραήλ καθώς και τη βοήθεια της μεγάλης εβραϊκής διασποράς σε σχέση με τη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των Σκοπίων.

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου, Ronald Lauder, τόνισε ότι ο εβραϊκός λαός στον κόσμο, εκτιμά ιδιαίτερα την κατασκευή του Μουσείου του Ολοκαυτώματος για τα θύματα στα Σκόπια καθώς και για τις σχέσεις της ηγεσίας της χώρας με την εβραϊκή κοινότητα των Σκοπίων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, οι οικονομικές δυνατότητες που προσφέρονται από τα Σκόπια για την προσέλκυση ξένων επενδυτών και στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν οι πιθανές επενδύσεις από ισραηλινούς και εβραίους της διασποράς  επενδυτές, στο κράτος των Σκοπίων.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια: