Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Φυλετικός πόλεμος λόγω των εκλογών. Μηνύματα μίσους κατά του Ρόμνει και των λευκών από μαύρους οπαδούς του Ομπάμα

 
Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκίνησε μια εκστρατεία με τον τίτλο "Αφροαμερικανοί για τον Μπαράκ Ομπάμα." Σε μήνυμά του σε βίντεο κατηγόρησε τους λευκούς ανθρώπους ότι καταπιέζουν τους μαύρους. Ο Ομπάμα άφηνε να εννοηθεί ότι η ψήφος σε αυτόν θα είναι ένας τρόπος για να "πάρουν το αίμα τους πίσω" από τους λευκούς.
Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι σχεδόν το 100% του συνόλου των μαύρων στις ΗΠΑ λένε ότι υποστηρίζουν τον Ομπάμα και όχι τον Romney. Ο κύριος λόγος είναι επειδή θέλουν να ψηφίσουν έναν της φυλής τους (σχ. ΚΟ: Αν και ο Ομπάμα είναι μισός μαύρος, καθώς η μητέρα του ήταν λευκή).
Η επιτυχία του Alvin Greene από τη Β. Καρολίνα, ενός άνεργου μαύρου με ψυχολογικά προβλήματα και εκκρεμείς κατηγορίες για διάπραξη κακουργημάτων, αναδεικνύει την τάση αυτή. Οι μαύροι συσπειρώθηκαν γύρω από τον Greene και με συντριπτική πλειοψηφία ψήφισαν υπέρ του για τη Γερουσία του Δημοκρατικού Κόμματος πρώτα και στη συνέχεια για την Γερουσία των ΗΠΑ, προτιμώντας τον από λευκούς υποψηφίους με αστρονομικά καλύτερα προσόντα. Οι ενέργειές τους έκαναν το Δημοκρατικό κόμμα στην Νότια Καρολίνα να γίνει διεθνής περίγελος.
  
Μια εκκλησία στην Ιντιάνα όχι μόνο προπαγανδίζει ξεκάθαρα υπέρ του Ομπάμα, αλλά με τις ενέργειές της προωθεί το φυλετικό μίσος ενάντια στους λευκούς ανθρώπους. Μια ταμπέλα έξω από την εκκλησία δείχνει δύο μαύρους άνδρες να είναι κρεμασμένοι από ένα δέντρο. Οι άνδρες αυτοί είχαν συλληφθεί και κατηγορηθεί για τη δολοφονία ενός άνδρα και τον ομαδικό βιασμό της συζύγου του το 1930 στο Marion της Indiana.. Ένας όχλος όρμησε στη φυλακή, τους απέσπασε από την αστυνομία και παράνομα τους εκτέλεσε. Ένας τρίτος ύποπτος αργότερα καταδικάστηκε ως συνεργός τους στο δικαστήριο.
Πρόσφατα το twitter έχει πλημμυρίσει από μηνύματα νεαρών μαύρων που απειλούν να  δολοφονήσουν και να ασκήσουν βία ενάντια στους λευκούς, αν ο Ομπάμα δεν κερδίσει. Το κανάλι στο twitter λέγεται #ifObamaDontWin.

Δεν υπάρχουν σχόλια: