Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Η Τουρκία αναζητά το νέο της κόμμα

Σύμφωνα με τηνέρευνα που έκανε η εταιρία Andy-Ar το60,4 του λαού πιστεύει πως υπάρχει ανάγκη για ένα νέο κόμμα και έναν νέο ηγέτη.

Εντυπωσιακάυπήρξαν τα αποτελέσματα της έρευνας με τίτλο ¨Πολιτική επικαιρότητα-Αύγουστος2012¨ που έκανε το Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών Andy-Ar σχετικά με την επίδραση των πολιτικών εξελίξεων πάνω στους ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας η οποία ήταν αυτή που είχε τα πιο κοντινά αποτελέσματα σε σχέση μετο δημοψήφισμα της 12ης Σεπτεμβρίου, και σε δείγμα 3.251 ατόμων από21 νομούς, το ΑΚΠ έχει χάσει 8% από τις ψήφους του. Στην δημοσκόπηση της Andy-Ar το ΑΚΠ πήρε 46,7% και το ακολουθούν το CHP με 19,5% και το ΜΗΡ με 16,1%. Σύμφωνα με την έρευνα το BDP αύξησετις ψήφους του και φτάνει το 8%.

Νέο κόμμα, νέος ηγέτης

Σύμφωνα με την έρευνα οι ψηφοφόροι πιστεύουνπως υπάρχει ανάγκη για ένα νέο κόμμα και έναν νέο ηγέτη. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση,όταν υποβλήθηκε στους μετέχοντες το ερώτημα ¨Λαμβάνοντας υπόψη το παρόν πολιτικόκλίμα και τις ισορροπίες στην Τουρκία, πιστεύετε πως υπάρχει ανάγκη για ένα νέοπολιτικό κόμμα και έναν νέο ηγέτη ;¨, θετικά απάντησε το 60,4%. 28,9% εξ αυτώνπου μετείχαν απάντησαν αρνητικά και ένα 10,7% απάντησαν πως ¨δεν έχω άποψη¨.


......
Τα αποτελέσματα σχετικά με την συριακήπολιτική της Τουρκίας που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της πολιτικής επικαιρότητας,θα προκαλέσουν απογοήτευση στο ΑΚΠ. Το 67,1% των ατόμων επικρίνουν την πολιτικήτης κυβέρνησης στο θέμα της Συρίας, ενώ το 14,6% απάντησαν πως ¨δεν έχω άποψη¨.
.....
Εφ. Ταράφ 31/8/2012
tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: