Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ανησυχία για τις επιθέσεις κατά ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΩΝ (ΑΠΟ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΣ) στην Ελλάδα εκφράζει ο ΟΗΕ -ΓΙΑ ΤΑ ΣΦΑΓΜΕΝΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΟΡΚ ΜΟΥΓΚΑ!

«Πρέπει να προστατεύονται τα δικαιώματά τους» (σ.σ. ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ)

Γενεύη, Ελβετία
Ανησυχία για τις πρόσφατες επιθέσεις κατά μεταναστών στην Ελλάδα εξέφρασε η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νάβι Πιλάι.

Η Νάβι Πιλάι δήλωσε ότι οι πρόσφατες επιθέσεις εναντίον μεταναστών στην Ελλάδα είναι μέρος μιας ευρείας τάσης σε όλο τον κόσμο που συνδέεται με την οικονομική κρίση.

«Αναγνωρίζω τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν πολλές χώρες, όμως υπογραμμίζω ότι οι μετανάστες, ανεξάρτητα από το καθεστώς τους, έχουν το δικαίωμα να προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματά τους» επισήμανε.

Τις τελευταίες εβδομάδες, μετανάστες γίνονται συχνά στόχος επιθέσεων στην Ελλάδα, αλλά παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλες χώρες όπως η Σουηδία, το Ισραήλ και η Νότια Αφρική.

Η αστυνομία συχνά δεν φαίνεται ικανή να αποτρέψει αυτά τα εγκλήματα, σημείωσε η Πιλάι σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Η ύπατη αρμοστής του ΟΗΕ εξέφρασε επίσης την ανησυχία της για το πρόσφατο κλείσιμο καταυλισμών Ρομά στη Γαλλία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: