Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ρωσία: Υποχρεωτικό το μάθημα των Θρησκευτικών και της ΗθικήςΣεπτέμβριος 8, 2012.

Κατά το σχολικό έτος 2012-2013 και από την Τετάρτη τάξη και μετά  η θρησκευτική και ηθική διδασκαλία  εισάγεται ως υποχρεωτικό μάθημα στα ρωσικά σχολεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Έτσι, ένας συνδυασμός των μελών από διάφορες θρησκευτικές και εθνοτικές ομάδες που ζουν στη χώρα, έχουν προγραμματιστεί να δώσουν μια κοινή γραμμή  για τις θρησκευτικές και ηθικές αξίες.

Οι μαθητές ανάλογα με την καταγωγή και την οικογενειακή τους παράδοση μπορούν να επιλέξουν  την παρακολούθηση μαθημάτων στην Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη, Ισλάμ, Ιουδαϊσμό καθώς και αβρααμικές θρησκείες όπως είναι ο Βουδισμός ως θρησκευτικό μάθημα αλλά και τα ανάλογα μαθήματα ηθικής της θρησκείας που θα ακολουθήσουν.

 Οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες έχουν κάνει μια σοβαρή έρευνα πως προς τα μαθήματα της θρησκείας και της ηθικής κατόπιν εντολής του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών.

«Σκοπός του προγράμματος είναι η ηθική διαπαιδαγώγηση των μαθητών  καθώς και η εμπέδωση στις πολιτιστικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες  της πολυεθνικής Ρωσίας ώστε να γίνουν σεβαστές και να διασφαλιστούν οι παραδόσεις της», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Παιδείας οι προτιμήσεις των μαθητών έγιναν δεκτές μέχρι την 1η Αυγούστου 2012. Έτσι, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν δείχνουν ότι :

557. 000  μαθητές έδειξαν ενδιαφέρον για την Ηθική Δεοντολογία
428 000 μαθητές για την Ορθόδοξη Παράδοση
429.000 μαθητές για τον Πολιτισμό των Θρησκειών του Κόσμου
 Και
286.000 έδειξαν ενδιαφέρον για τον Ισλαμικό Πολιτισμό.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια: