Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Η Αλβανική απειλή

Και όμως κάτι κινείται. Οι συντονισμένες επιθέσεις αλβανών κατά Ελλήνων, στην Μυτιλήνη και την Θεσπρωτία, με αφορμή τα σχόλια τους στο διαδύκτιο, για το βίντεο με τους αλβανούς που πυροβολούσαν την ελληνική σημαία, προκάλεσαν έντονη ανησυχία τόσο στις αστυνομικές αρχές , όσο κυρίως στον στρατό, και ξεκίνησε μια πιο συστηματική , αλλά «ηπίων τόνων» έρευνα, σε ότι αφορά στην παρουσία και στις δραστηριότητες των «Τσάμηδων», καθώς η ΕΥΠ από το παρελθόν έχει επισημάνει, «στρατολογήσεις μέσω των κοινωνικών δικτύων», και διακίνηση χρημάτων από την αλβανική ομογένεια των ΗΠΑ και από «αόρατους χρηματοδότες» με έδρα στην Ελβετία, προς το κίνημα «Μεγάλη Αλβανία», και τις οργανώσεις των «Τσάμηδων».
Εν συνεχεία του «βίντεο», εμφανίστηκε ο Κότσο Ντανάϊ, πρόεδρος του κινήματος «Μεγάλη Αλβανία», που είναι το πολιτικό σκέλος του «Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς» , UCC, (Ushtria Clirimtare e Camerise), διατυπώνοντας απειλές για έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων από τον UCC στη Β. Ελλάδα και την Ήπειρο , απαιτώντας για να μην γίνει αυτό , «η Ελλάδα να αποδεχθεί τη Τσαμουριά ως Ελεύθερη Ζώνη μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας»,και , «να αποδεχθεί τη γενοκτονία των Αλβανοτσάμηδων και να τους αποζημιώσει με 5 δισεκατομμύρια ευρώ για τις ζημίες που τους προκάλεσε» !
Ο «Απελευθωτικός Στρατός της Τσαμουριάς» δημιουργήθηκε από στελέχη του πρώην UCK, και οι πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι έχουν εντοπισθεί πυρήνες των πέντε και έξι «αυτονομιστών» που δεν ξεπερνούν συνολικά τα 200 άτομα , κυρίως σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.
Στελέχη του αποκαλούμενου UCC συνδέονται και με εγκληματικές οργανώσεις, ενώ υπάρχουν κρύπτες οπλισμού με υλικό που προέρχεται από τις αποθήκες οπλισμού του αλβανικού στρατού, (κλοπές κατά την εξέγερση του 1997) , από τον UCK, από την Βοσνία και την Κροατία.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από όπλα που έχουν βρεθεί σε κρύπτες που έχουν εντοπισθεί τυχαία από τις Αρχές. Πρόσφατα, άνδρες του τμήματος Διώξεως Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διευθύνσεως Καστοριάς ανακάλυψαν μια τέτοια κρύπτη με σημαντικό υλικό το οποίο ήταν συσκευασμένο και καλά κρυμμένα. Βρέθηκαν τρία τυφέκια τύπου ΑΚ-74 «Καλάσνικωφ», ένα τυφέκιο τύπου «Μάνλιχ», τρία υποπολυβόλα , οκτώ γεμιστήρες πολεμικού όπλου, χειροβομβίδες αγνώστου προελεύσεως, κοινοί πυροκροτητές χειροβομβίδων, 18.415 φυσίγγια πολεμικών όπλων διαφόρων διαμετρημάτων και δύο συσκευασίες εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ συνολικού βάρους μισού κιλού. Πριν από τέσσερα χρόνια, στα Δολιανά Ιωαννίνων είχε ανακαλυφθεί άλλη μια κρύπτη όπλων (με ανάλογο υλικό) ύστερα από πυρκαγιά σε δασική περιοχή. Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέρος του οπλισμού έχει μεταφερθεί στην Αττική.

***Οι αφορολόγητοι Αλβανοί τουριστικοί πράκτορες, που λειτουργούν ασύδοτοι, επειδή έτσι... γουστάρουν αφού κάνουν συγκοινωνία αλλά δεν κόβουν εισιτήρια, και δεν αποδίδουν φόρους μάζεψαν στην οδό Δηληγιάννη στο Μεταξουργείο τα αλβανικά ΜΜΕ και το έριξαν στην ανθελληνική προπαγάνδα και στην κλάψα, ότι δήθεν ο υπουργός θέλει να τους πάρει τις (παράνομες) άδειες (που φυσικά ανακλήθηκαν), ότι εξωθούν εκτός Ελλάδας τους μετανάστες, ότι, ότι, ότι, και ζήτησαν από την Αλβανική κυβέρνηση να «παρέμβει», για να παραμείνουν αφορολόγητοι επειδή είναι Αλβανοί. 
 
deltio11 

Δεν υπάρχουν σχόλια: