Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

"Τα έσπασαν" Στουρνάρας - δικαστές - Μιλούν για συνταγματική εκτροπή

 

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τους εκπροσώπους των φορέων των δικαστικών λειτουργών, για τις περικοπές των ειδικών μισθολογίων.

Σύμφωνα με τους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι μιλούν για «συνταγματική εκτροπή» εάν μειωθούν περαιτέρω οι αποδοχές τους, η μορφή των κινητοποιήσεών τους θα αποφασιστεί αύριο και μεθαύριο, στις συνεδριάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων τους.

Μεταξύ των μορφών που εξετάζουν, είναι και η επιστροφή των δικογραφιών στα δικαστήρια, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Αθηνών, Ρούσσος Παπαδάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν υπήρξε κανένα σημείο σύγκλισης. Και οι 71 εισαγγελείς των Αθηνών συμφώνησαν να μην παίρνουν δουλειά για το σπίτι. Ανάλογες αποφάσεις θα πάρουν και οι άλλες Ενώσεις στην Ελλάδα».

Παράλληλα, στο πλαίσιο των επόμενων κινήσεών τους, οι δικαστικοί αναμένεται να συναντηθούν αύριο με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ενώ θα επιδιώξουν συνάντηση και με τον πρωθυπουργό.

Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των δικαστικών λειτουργών, ο υπουργός Οικονομικών τούς δήλωσε ότι οι νέες μισθολογικές μειώσεις θα κυμαίνονται σε ποσοστό 23%- 25% στο σύνολο των ακαθάριστων αποδοχών (δηλαδή, όχι μόνο στον βασικό μισθό αλλά και στα επιδόματα), τη στιγμή που, όπως λένε, έχουν ήδη υποστεί περικοπή των αποδοχών κατά 40%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: