Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΑΝ ΤΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ !

Στο πειθαρχικό ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου του Εχίνου


Δεύτερη εβδομάδα πέρασε στο δημοτικό σχολείο του Εχίνου περιοχής Ξάνθης με το πρόβλημα εγγραφής. Στο πειθαρχικό πήγε ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Χασάν Κουράκ ο οποίος παρά το ότι δεν έγινε η εγγραφή των 20 μαθητών, τα πήρε στα μαθήματα.

Ολοκληρώθηκε και δεύτερη εβδομάδα κρίσης εγγραφών στο τουρκικό δημοτικό σχολείο του Εχίνου-Ξάνθης. Τα παιδιά που οι γονείς τους δεν τα είχαν στείλει στα κρατικά νηπιαγωγεία επειδή δεν παρείχαν εκπαίδευση σε τουρκικά-ελληνικά, ακόμη δεν μπόρεσαν να εγγραφούν στο δημοτικό.

Επειδή όμως ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Εχίνου Χασάν Κουράκ πήρε στα μαθήματα τους 20 μαθητές, παραπέμφθηκε από τον συντονιστή στο πειθαρχικό. Ο διευθυντής του σχολείου Κουράκ στις 20 Σεπτεμβρίου κατέθεσε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. 


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΣΑΝ ΚΟΥΡΑΚ

Ο Χασάν Κουράκ μιλώντας στη εφημερίδα Γκιουντέμ ο Χασάν Κουράκ είπε πως πιστεύει ότι το θέμα επιμηκύνεται για πολιτικούς λόγους. Ο Κουράκ παρείχε πληροφορίες σχετικά με το πώς άρχισε το περιστατικό και είπε τα εξής : ¨Στο χωριό μας ένας αρκετά μεγάλος αριθμός μαθητών δεν πήγε στο κρατικό νηπιαγωγείο. Οι γονείς ζητάνε νηπιαγωγεία ου θα παρέχουν εκπαίδευση σε τουρκικά και ελληνικά. Όλοι ξέρετε ότι παντού στην Δυτική Θράκη τίθεται αυτό το αίτημα. Εντέλει οι γονείς αυτοί, καθώς δεν υπάρχουν νηπιαγωγεία που να παρέχουν εκπαίδευση σε τουρκικά και ελληνικά, δεν έστειλαν τα παιδιά τους στα κρατικά νηπιαγωγεία. Οι γονείς αυτοί κατά τον μήνα Ιούνιο υπέβαλαν μια αίτηση προς το σχολείο μας και τον συντονιστή. Σε αυτές τις αιτήσεις δήλωναν πως δεν έστειλαν τα παιδιά τους στα κρατικά νηπιαγωγεία επειδή δεν παρέχεται σε αυτά εκπαίδευση σε τουρκικά-ελληνικά. Εμείς τις αιτήσεις αυτές και τις δέουσες πληροφορίες τον Ιούνιο τις στείλαμε στον συντονιστή. Αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρξε καμμία απάντηση. Ούτε θετική , ούτε αρνητική. Εντέλει όταν άνοιξαν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο, όλα τα παιδιά που είχαν κάνει προεγγραφή τον Ιούνιο ήρθαν. Εμείς όπως πάντα πήραμε στο σχολείο όλα τα παιδιά μας. Αργότερα όπως ξέρετε εμφανίστηκε το πρόβλημα με τις εγγραφές. Και αυτό το θέμα ακόμη συνεχίζεται.¨

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ

Ο διευθυντής του σχολείου Χασάν Κουράκ ανέφερε πως πιστεύει ότι πρόκειται για πολιτικό θέμα και λέει : ¨ Είναι κρίμα αλλά θέλουν να βάλουν τα παιδιά μας να πληρώσουν το τίμημα για αυτό. Παράλληλα όταν εμφανίστηκε αυτό το θέμα, χωρίς να φταίμε δεχόμαστε μια μεγάλη πίεση. Εγώ ως διευθυντής του σχολείου από την πρώτη μέρα που έσκασε η κρίση, ήμασταν σε διάλογο με τον σύλλογο κηδεμόνων του σχολείου. Πήραμε στις τάξεις όλους τους μαθητές που ήρθαν στο σχολείο. Πήραμε επίσης και τους μαθητές που δεν είχε γίνει δυνατή η εγγραφή τους. Διότι εγώ ως δάσκαλος δεν μπορώ να διώξω κανένα παιδί από το σχολείο. Πουθενά στον κόσμο δάσκαλος δεν διώχνει παιδί που έρχεται στο σχολείο, δεν μπορεί να το διώξει. Υπάρχει στον κόσμο δάσκαλος που αφήνει το παιδί έξω ; Ξέρετε ότι στο χωριό μας στον Εχίνο λειτουργεί ένας παιδικός σταθμός που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Οι μαθητές που δεν μπόρεσαν να εγγραφούν όλοι πήγαιναν πέρσι εκεί. Γίνεται αντιληπτό πως αυτός ο παιδικός σταθμός έγινε στόχος. Αλλά οι άνθρωποι μας θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους σε εκείνο τον φορέα. Διότι θέλουν νηπιαγωγείο που θα εκπαιδεύει σε τουρκικά και ελληνικά. Ποια είναι η αμαρτία αυτών των παιδιών, ποιο είναι το έγκλημα τους ; Φέτος στο κρατικό νηπιαγωγείο γράφτηκαν 18 παιδιά. Στον παιδικό σταθμό του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας υπάρχουν 50 παιδιά. Και του χρόνου το ίδιο πρόβλημα θα υπάρξει ; Εμείς θέλουμε το θέμα αυτό να λυθεί το συντομότερο δυνατό. Ρωτάτε ποια είναι η λύση. Λύση είναι τα νηπιαγωγεία που θα παραδίδουν εκπαίδευση σε τουρκικά και ελληνικά όπως το ζητά ο κόσμος. Όπως ακριβώς και στα δημοτικά μας.¨

¨Με πήγαν στο πειθαρχικό επειδή πήρα στο σχολείο τα παιδιά¨

Στο μεταξύ ο διευθυντής του τουρκικού δημοτικού σχολείου του Εχίνου Χασάν Κουράκ, είπε πως ο συντονιστής τον παρέπεμψε στο πειθαρχικό επειδή πήρε στο σχολείο τα παιδιά των οποίων η εγγραφή δεν οριστικοποιήθηκε. Ο Κουράκ ανέφερε πως πιστεύει ότι έπραξε ορθά και δηλώνει πως ¨ Εγώ πιστεύω πως έπραξα το σωστό για τα παιδιά, για το σχολείο, και για την αρμονική και χωρίς προβλήματα εκπαιδευτική διαδικασία. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν σε αυτό το θέμα¨.
Ο διευθυντής Κουράκ συνέχισε ως εξής : ¨Στον Εχίνο αυτή τη στιγμή δίνεται ένας αγώνας. Είναι ο αγώνας των γονέων των μαθητών. Ο κόσμος μας στηρίζει το σχολείο του. Διότι λένε πως ¨το σχολείο είναι δικό μας, το κτίριο είναι δικό μας και οι μαθητές είναι δικοί μας¨. Εμείς ως διοίκηση του σχολείου και ταυτόχρονα ως κάποιος που ζει σε αυτό το χωριό. ζητάμε και προσμένουμε το θέμα αυτό να λυθεί το συντομότερο δυνατό¨.
Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων
O πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του τουρκικού δημοτικού σχολείου Εχίνου Νεντίμ Χότσκα στην δήλωση που έκανε στην εφημερίδα μας ζητά να δοθεί λύση στο θέμα με τις εγγραφές λέγοντας πως ¨Είναι πολύ κρίμα αλλά ακόμη δεν βρέθηκε λύση. Περιμένουμε μια απάντηση από τον συντονιστή ή το υπουργείο. Οι γονείς των μαθητών με την αίτηση που υπέβαλλαν έθεσαν ξεκάθαρα το θέμα. Είναι κρίμα αλλά δεν πήραν μια θετική απάντηση. Εμείς πήραμε τα παιδιά στο σχολείο και εκπαιδεύονται κανονικά. Φυσικά και εμείς περιμένουμε πως η ταραχή με τις εγγραφές θα τελειώσει , το πρόβλημα θα τελειώσει και όλα θα γίνουν επίσημα. Μακάρι το γεγονός να τελειώσει το συντομότερο και το θέμα να λήξει. Περιμένουμε από τους αρμόδιους να κάνουν βήματα που θα λήξουν το πρόβλημα¨

Eφ.Γκιουντέμ 21/9/2012

Σχ : Να σημειώσουμε πως ο αναφερόμενος παιδικός σταθμός του συλλόγου επιστημόνων στον Εχίνο είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ, χωρίς άδεια λειτουργίας, χωρίς πυρασφάλεια, ΤΙΠΟΤΕ !

Όλα είναι απολύτως ξεκάθαρα. Ο διευθυντής πρέπει να τιμωρηθεί για να μάθει ότι η πολιτεία δεν θα ρωτάει τον κάθε Χασάν για τα θέματα της αρμοδιότητάς της και οι γονείς να πάρουν το μήνυμα ότι αν θέλουν να χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως ανθρώπινες ασπίδες στις επιθέσεις της Τουρκίας έχουν την απόλυτη ευθύνη. Σε περίπτωση που υπάρξει υποχώρηση του χρόνου το ¨μαγαζί¨ του συλλόγου επιστημόνων θα έχει 80 παιδιά και το νόμιμο νηπιαγωγείο 5. Διότι θα έχει περάσει το μήνυμα πως ότι και αν κάνουμε δεν υπάρχει καμία κύρωση…
Κάθε συμβιβασμός με την Πέμπτη φάλαγγα θα είναι ολέθριος. Νομιμότητα τώρα και παντού!
tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: