Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Προβολή από το μέλλον, τα επεισόδια στη διαδήλωση μουσουλμάνων για τον Μωάμεθ

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες στην περιοχή της Ομόνοιας, επί της οδού Σταδίου, καθώς ομάδα 600, περίπου, μουσουλμάνων που είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν κατά της αμερικανικής ταινίας που προσβάλλει τον Μωάμεθ, προσπάθησε να πραγματοποιήσει πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία και ανακόπηκε από διμοιρία των ΜΑΤ.

Τα όσα συνέβησαν το απόγευμα στην Αθήνα με την πορεία των 500-600 μουσουλμάνων δε θα πρέπει να μας εκπλήσσουν. Όταν εδώ και πολλά χρόνια η επίσημη πολιτεία άφηνε τους ακροαριστερούς μπαχαλάκηδες και δήθεν αναρχικούς να σπάνε την Αθήνα, δε θα πρέπει να περίμενε τίποτε λιγότερο.
Όταν άφηνε και αφήνει τους νεοναζιστές να κάνουν κουμάντο τη νύχτα, να μαχαιρώνουν, να απειλούν, να εκβιάζουν ξένους και Έλληνες, το επόμενο θα ήταν αυτό που ζήσαμε στο κέντρο της Αθήνας.

Σε αντίθεση με άλλες συγκεντρώσεις μουσουλμάνων όπου ήταν ειρηνικές, τώρα επικράτησε ο φανατισμός ο οποίος πηγάζει από τη θρησκεία τους. Μια θρησκεία φανατική, που σιχαίνεται τις άλλες απόψεις, που μισεί οτιδήποτε πάει κόντρα στα ιερά και τα όσιά τους. Βρήκαν λοιπόν αφορμή και οι μουσουλμάνοι εν Ελλάδι να εκφράσουν την οργή τους για την αμερικανική αθλιότητα μιας ταινίας που προσέβαλε τον προφήτη τους. Θα αναρωτηθεί κανείς; Και τι φταίει η Ελλάδα και οι περιουσίες που καταστράφηκαν αν κάποιος ανόητος σκηνοθέτης έφτιαξε μια προσβλητική για τους μουσουλμάνους ταινία;

Δυστυχώς, ο φανατισμός δεν έχει σύνορα, και ήταν επόμενο να έρθει και στην Ελλάδα. Άλλωστε, η χώρα μας έχει γίνει τα τελευταία χρόνια χωνευτήρι των απανταχού δυστυχισμένων που έρχονται στην Ελλάδα χωρίς χαρτιά και μένουν χωρίς κανείς να τους ελέγξει. Φανταζόμαστε ότι αν έκαναν στην Ομόνοια έλεγχο, από τους 600 ούτε οι 100 δεν θα είχαν άδεια.

Αφήνοντας, όμως, την Ελλάδα ανοχύρωτη, χωρίς μεταναστευτική πολιτική, ας μην απορούν κάποιοι με τα επεισόδια που έγιναν. Θα ξαναγίνουν και ίσως είναι και χειρότερα τα πράγματα. Η σημερινή εικόνα ήταν μια προβολή από το μέλλον, εκτός κι αν υπάρξει ορθή αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Κανείς, λοιπόν, επίσημος φορέας δε θα πρέπει να εκπλήσσεται από το μπάχαλο στο κέντρο της Αθήνας. Άλλωστε και οι μετανάστες βλέπουν τους δικούς μας μπαχαλάκηδες ή και οι ίδιοι συμμετέχουν στις ομάδες που καταστρέφουν επί χρόνια την πόλη.

Ελπίζουμε να μην είναι πολύ αργά για δάκρυα.

antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: