Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Δολοφόνησαν δυο βουλευτές του Μεξικού

 

Δύο Μεξικανοί βουλευτές του κυβερνητικού Επαναστατικού Θεσμικού Κόμματος (PRI) του προέδρου Ενρίκε Πένια Νιέτο, δολοφονήθηκαν το Σαββατοκύριακο, όπως ανακοινώθηκε από συναφείς πηγές.

Ο Εδουάρδο Κάστρο, βουλευτής που εξελέγη κατά τη διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης της 1ης Ιουλίου στο Κοινοβούλιο της βορειοδυτικής Πολιτείας Σονόρα δολοφονήθηκε το Σάββατο από ενόπλους, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, κοντά στην κατοικία του στην πόλη Σιουδάδ Ομπρεγόν, σε απόσταση 1.700 χλμ από την Πόλη του Μεξικού, τονίζουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία προσδιορίζουν ότι το θύμα δέχθηκε και μία χαριστική βολή στο κεφάλι.

Η Πολιτεία της Σονόρα, που γειτνιάζει με το τμήμα των ΗΠΑ που βρέχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό, θεωρείται από τις περισσότερο πληττόμενες από το κύμα βίας που ακολουθεί την αντιπαλότητα των συμμοριών ναρκωτικών.

Την επομένη, έτερος βουλευτής του ιδίου κόμματος, το οποίο είχε κυβερνήσει αδιάλειπτα το Μεξικό από το 1929 έως το 2000, δολοφονήθηκε στην Πολιτεία του Μεξικού, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του ομοσπονδιακού διοικητικού διαμερίσματος της πρωτεύουσας.

Ο κυβερνήτης Χάιμε Σεράνο Σεδίγιο καταδίκασε τη δολοφονία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και ανακοίνωσε την τάχιστη έναρξη των ερευνών για να διαλευκανθούν οι συνθήκες της εκτέλεσης.

Από την πλευρά του, ο τοπικός Τύπος μετέδωσε πως ο βουλευτής εξέπνευσε στο νοσοκομείο μετά τα τραύματα που υπέστη από μικρό και αιχμηρό όπλο.

Τον περασμένο Αύγουστο ήδη το PRI θρήνησε τη δολοφονία ενός δημάρχου στην Πολιτεία Σαν Λουΐς Ποτότσι και του υπευθύνου της προεκλογικής του εκστρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: