Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΞΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ απελευθέρωσε στην ΟΛΛΑΝΔΙΑ, συλλέκτης ερπετών

8-9-12 ΟΛΛΑΝΔΙΑ, κάτοικος της ολλανδικής πόλης Etten-Leur συνελήφθη και θα δικαστεί, επειδή άφησε ελεύθερες μερικές εκατοντάδες κατσαρίδες, πληροφορεί το ολλανδικό τηλεοπτικό κανάλι NOS.
Τέλη Αυγούστου οι κάτοικοι της πόλης ενημέρωσαν την διασωστική υπηρεσία, πως οι κήποι τους και μερικοί δρόμοι έχουν κατακλυστεί από έντομα. Έγινε έρευνα και εντοπίστηκε ένας κάτοικος σπιτιού της περιοχής, που έτρεφε τα ερπετά του με κατσαρίδες. Όταν το «φαγητό» μαζεύτηκε πάρα πολύ, άφησε τα «περισσεύματα» ελεύθερα. Απελευθέρωσε πλήθος από κατσαρίδες που αναστάτωσαν τους κατοίκους. Ο υπαίτιος για το περιστατικό θα πληρώσει πρόστιμο.

πηγή
21-8-12  Etten-Leur cockroaches were probably reptile food
21-8-12, Etten-Leur, Ο εντομολόγος Dennis Oonincx του Wageningen University, δήλωσε πως τα έντομα δεν είναι γηγενή,  πρόκειται για εξωτικές κατσαρίδες του είδους Argentine Blaptica dubia που δεν αντέχουν στο κρύο και δεν προσαρμόζονται στην Ολλανδία.
πηγή
Οι εξωτικές κατσαρίδες που απελευθερώθηκαν, δεν είναι δηλητηριώδεις αλλά μπορεί να γίνουν αιτία εξάπλωσης βακτηρίων. Κάποιος  τάιζε τη συλλογή των ερπετών του με αυτά τα έντομα και όταν έγιναν πολλά, τα απελευθέρωσε σε περιοχή πρασίνου της γειτονιάς του.

7-9-12 Man arrested for cockroach plague
The man, who was not named, had not thought about the consequences of letting the cockroaches go and is very sorry for what happened, Nos said.
The insects, which are not poisonous but can spread bacteria, were meant as food for his reptile collection. At one point, the man had so many cockroaches he decided to let them go in a green space near his home.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: