Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

Στρασβούργο - Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων : Ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να απαγορεύει στον υπαλληλό του να φορά Σταυρό!!!

Xθές (4/9/2012)  το Eυρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων "Δικαιωμάτων", συζήτησε  ακολυθώντας  της ακροαματική διαδικασία ,  σχετικά  με το αν  ένας εργοδότης   έχει το "δικαίωμα" να  καταπατά  το επίσης  ανθρώπινο δικαίωμα του  χριστιανού υπαλλήλου  του, να έχει  κρεμασμένο στον  λαιμό του  τον Τίμιο Σταυρό.

Η παράπανω ακροαματική διαδικασία   ήταν  η  κατάληξη  της προσφυγής  τεσσάρων Βρετανών πολιτών οι οποίοι είχαν  απολυθεί  απο τις εργασίες  τους  επειδή  τόλμησαν   να έχουν κρεμασμένο στο λαιμό τους τον Τίμιο Σταυρό (μία εξ αυτών  των πολιτών  εργαζόταν  στις βρετανικές αερογραμμές).

Αν  λοιπόν το  αυτό το δικαστήριο  λειτουργήσει  έστω και με βάση  τους δικούς τους  ευρωνόμους και συνθήκες  τότε  δεν θαμπεί  στην  διαδικασία  να ερμηνεύσει  με αντιχριστιανικό τρόπο  τα άρθρα 9  και 14  της σύμβασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων , λέγοντας  με  απαράδεκτο νομικά τρόπο αυτό που εν πολλοίς  ισχυρίζονται οι εναγόμενοι  ότι δηλαδή :
"Η Σύμβαση προστατεύει τα δικαιώματα των ατόμων να εκδηλώνουν τη θρησκεία τους εκτός της επαγγελματικής τους σφαίρας . Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι στο πλαίσιο της εργασίας του  ένα άτομο μπορεί να επιμείνει στο να είναι σε θέση να εκδηλώνει  τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις με οποιοδήποτε τρόπο θέλει".
Είναι  ηλίου φαεινότερον  πως  αυτό το σκεπτικό της  , είναι  καθαρά  ευθυγραμμισμένο  στην  ταλμουδικής - εωσφορικής  έμπνευσης   μασωνική  αντίληψη  περί  θρησκευτικών  δικαιωμάτων και φυσικά  στα  δόγματα  της Νέας Εποχής.

Ακόμα και αν κάποιος  είναι άθεος  και ως εκ τούτου  η απόφαση που πρόκειται να βγεί   θα του είναι παντελώς αδιάφορη, μπορεί να διακρίνει  το προφανές , ότι δηλαδή  το  δικαστήριο  αυτό αν  δεχθεί το σκεπτικό των εναγομένων  και των αποφάσεων  των  Βρετανικών δικαστηρίων  θα  πρέπει  σύντομα  να  αλλάξει ονομασία  και να  μετονομασθεί  σε  "δικαστήριο  εργοδοτικών - σιωνιστικών δικαιωμάτων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: