Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

«Έφαγαν» και τα λεφτά για τη σίτιση των παιδιών

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ
 Για υπεξαίρεση ύψους ενός εκατ. ευρώ κατηγορείται πρώην διευθύντρια των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Κιλκίς, ενώ ευθύνες επιρρίπτονται και στον πρώην πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου. Το κλιμάκιο των οικονομικών
επιθεωρητών που πραγματοποίησε έλεγχο στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την ονομασία «Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί», που ιδρύθηκε το 2002 από τη μετατροπή των τότε κρατικών σταθμών σε δημοτικούς, εντόπισε σημεία και τέρατα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο», οι ελεγκτές ανακάλυψαν «μαύρη τρύπα»...
722.421,05 ευρώ κατά τα έτη 2006 έως 2010, ενώ δεν υπήρχαν επίσημοι απολογισμοί με υπογραφές και σφραγίδες, βιβλία, χρηματικά εντάλματα με κάποια σειρά, παραστατικά απόδοσης κρατήσεων, βιβλίο πρακτικών Δ.Σ. και γραμμάτια είσπραξης εσόδων.

Εκεί όμως που έτριβαν τα μάτια τους ήταν όταν διαπίστωσαν ότι έλειπαν χρήματα που προορίζονταν για το φαγητό των παιδιών.

Όλες οι εισπράξεις κατατίθεντο από τη διευθύντρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς υπέρ του Νομικού Προσώπου. Όμως, το έλλειμμα ύψους 236.465 ευρώ από τα τροφεία δεν εισήχθη ποτέ στη διαχείριση του Νομικού Προσώπου και οι επιθεωρητές καταλήγουν ότι το οικειοποιήθηκε η διευθύντρια.

Το σκεπτικό τους ενισχύεται από το γεγονός ότι παρά τις κλήσεις τους, η ίδια δεν προσήλθε για να συνδράμει στον εντοπισμό των παραστατικών και των ενταλμάτων πληρωμής.
www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: