Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΖΕΛ-ΝΤΕΜΠΣΕΪ


Θέματα σπουδαίας σημασίας βρέθηκαν στην ατζέντα των δυο αντρών
Η Άγκυρα φιλοξενεί σήμερα έναν σημαντικό επισκέπτη από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Μετά από την επίσκεψη του επικεφαλή της CIA στρατηγού Ντέιβιντ Πετρέους στην Τουρκία βρίσκεται αυτή τη φορά ο αρχηγός του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ.
Στην ατζέντα του αμερικανού στρατηγού ο οποίος ήρθε στην Τουρκία ως προσκεκλημένος του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Nετζντέτ Οζέλ, υπήρχαν οι εξελίξεις στη Συρία καθώς και θέματα όσον αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ΤΕΔ στρατηγός Nετζντέτ Οζέλ είχε προσκαλέσει τον Ντέμπσεϊ στην Τουρκία κατά της επίσκεψη που είχε πραγματοποίησε τον περασμένο Μάιο στην Αμερική.
Ο στρατηγός Οζέλ υποδέχθηκε τον φιλοξενούμενο του με επίσημη τελετή στο Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου.
Μετά από την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δυο χωρών ο στρατηγός Ντέμπσεϊ χαιρέτησε το στρατιωτικό άγημα.
Μετά το πέρας της τελετής ο Οζέλ και Ντέμπσεϊ πραγματοποίησαν μια κατ΄ιδίαν συνάντηση.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι εσωτερικές ταραχές στη Συρία, οι καταυλισμοί προσφύγων στα σύνορα Τουρκίας καθώς και θέματα σχετικά με την ουδέτερη ζώνη.
Στις συνομιλίες στις οποίες αναμένεται να βρεθούν στο τραπέζι και οι περιφερειακές εξελίξεις, θα εξεταστούν ο οδικός χάρτης που θα υιοθετηθεί κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK και οι κοινοί μηχανισμοί καταπολέμησης της PKK και της φίλα προσκείμενης της στη Συρία PYD.

TRT 17/9/2012
tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: