Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΤΑΚΛΗΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΞΕΝΟ - ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΑ! ΠΛΗΡΗΣ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ!


Μετακλητοί δάσκαλοι επισκέφτηκαν τον πρόξενο

Μετακλητοί δάσκαλοι οι οποίοι σε εφαρμογή των εκπαιδευτικών συμφωνιών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στέλνονται από την Τουρκία για να διδάξουν σε μειονοτικά σχολεία στην Δυτική Θράκη, επισκέφτηκαν τον πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ. Οι μετακλητοί δάσκαλοι στις 11 Σεπτεμβρίου ημέρα Τρίτη επισκέφτηκαν τον πρόξενο Ιλχάν Σενέρ και συναντήθηκαν για κάποιο διάστημα μαζί του. Ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Σενέρ κατά την επίσκεψη είχε την ευκαιρία κατά την επίσκεψη να γνωριστεί και να συζητήσει με τους δασκάλους που θα υπηρετήσουν στην Κομοτηνή. Ο Σενέρ με αφορμή το νέο εκπαιδευτικό έτος ευχήθηκε επιτυχίες σε δασκάλους και μαθητές.

ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ
Οι εκ Τουρκίας δάσκαλοι άρχισαν να αναλαμβάνουν καθήκοντα σε μειονοτικά σχολεία της Δυτικής Θράκης σε εφαρμογή της πολιτιστικής συμφωνίας που υπέγραψαν το 1951 Τουρκία και Ελλάδα. Κατά την δεκαετία του 50 στέλνονταν 25 δάσκαλοι, ενώ αργότερα με συμφωνία των δυο χωρών το νούμερο αυτό έφτασε τους 35. Αλλά η Ελλάδα από το 1995 και μετά μονόπλευρα έριξε αυτό το νούμερο στους 16. Από την δεκαετία του 2000 και μετά οι δάσκαλοι αυτοί οι οποίοι τοποθετούνταν σε όλη την Δυτική Θράκη, πλέον τοποθετούνται από το ελληνικό κράτος μόνο σε σχολεία μέσα στην Κομοτηνή.
Εφ. Γκιουντέμ 12/9/2012

Σχ: Είναι στα πλαίσια της κατάπτυστης συμφωνίας με την οποία υποχρεώνουμε κάθε μουσουλμάνο της Θράκης να μαθαίνει τούρκικα ! Ο άλλος μπορεί να έχει μητρική τα πομάκικα ή την ρωμανί, αλλά εμείς επιμένουμε τούρκικα !!!!
tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: