Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΥΠΟΠΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΒΟΜΒΙΣΤΗ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ.


sparti-oraias-elenis2

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πέπλο μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση του 38χρονου, στα χέρια του οποίου εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στις 31 Αυγούστου στο κέντρο της Σπάρτης. Ο 38χρονος μεταφέρθηκε στην Αθήνα λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του, όπου μερικές ημέρες αργότερα εξέπνευσε.

Οι αστυνομικοί μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του, ερεύνησαν μεταξύ των άλλων  και την κατοικία συνεργού του στην οποία φέρεται να βρέθηκαν καραμπίνες(που δεν έχουν σχέση με την υπόθεση), εκρηκτικές ύλες, ασύρματοι και πυροδοτικοί μηχανισμοί.
http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4322:anazhtoyn-ton-38-q-q-&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

(αναλυτικό ρεπορταζ από ένα από τα δημοσιεύματα του ΜΑΚΕΛΕΙΟ για το θέμα)

 Aμέσως μετά το περιστατικό κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής μετέβη στη Σπάρτη. Πάντως παρά τα όσα γράφονται αυτές τις μέρες την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης και όχι η αντιτρομοκρατική.

Ο δράστης που κατοικούσε στο χωρίο Αιγιές κοντά στο Γύθειο(Κουτουμού, όπως το λένε οι κάτοικοι) εξετάζεται εαν σχετίζεται σύμφωνα με την αστυνομία με παλιότερες εμπρηστικές επιθέσεις στην περιοχή της Σπάρτης και του Γυθείου. Κι αυτό όμως δεν έχει αποσαφηνιστεί.
Η Αστυνομία ανέκρινε τον φερόμενο ωςσυνεργό του νεκρού βομβιστή που παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην ασφάλεια, όπως και δύο γυναίκες.

Από την έρευνα εντοπίστηκαν εκρηκτικά στοιχεία και κινητά τηλέφωνα με τα οποία πιθανόν να γίνονταν πυροδοτήσεις των εκρηκτικών μηχανισμών, εαν αποδειχθεί κάτι τέτοιο.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Σπάρτης, κ. Δεληγιάννη, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον ανακριτή και οι κατηγορούμενοι αφέθησαν ελεύθεροι  με περιοριστικούς όρους.

***Kαι κάτι ακόμα. Οι 2 κοπέλλες που έκρυβαν τον μακαρίτη σπίτι τους, φοιτούσαν στο Πανεπιστήμιο; Και που αλλού σύχναζαν; Σε ποιο στέκι; Δεν μας τα λέει όλα το αρχηγείο. Μάλλον δεν τα διαρρέει καλά στα βαποράκια τους που την μία το παίζουν προς Εξάρχεια και την άλλη προς Κατεχάκη. Αλλά οι "διπλοί πράκτορες" έχουν κακό τέλος. Ας τους το πει κανένας εκεί πάνω πριν φάνε τα μούτρα τους.

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: