Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΤΑΛΙΑ: Ειδική τηλεφωνική γραμμή για προβλήματα από αλλοδαπούς εγκαινιάζει εθνικιστικό κόμμαΤο εθνικιστικό κόμμα ForzaNuova στην Ιταλία έχει δημιουργήσει μια τηλεφωνική γραμμή για δυσαρεστημένους πολίτες οι οποίοι θα καλούν όταν αισθάνονται ότι έχουν προβλήματα λόγω της πολυπολιτισμικότητας που τους επιβλήθηκε.
 
Γράφει η ισπανική Alerta Digital:
Στην ιταλική πόλη της Ραβέννας, το κόμμα Forza Nuova έχει κάνει έναν αριθμό τηλεφώνου που είναι στη διάθεση του κοινού, τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να καλούν για να ζητήσουν «μαχητική υποστήριξη κατά του ρατσισμού, των διακρίσεων, της βίας και της αδικίας στις οποίες εκτίθεται ο ιταλικός λαός».
Αυτός ο αριθμός ονομάστηκε πρώτα ο «πράσινος αριθμός», αλλά αμέσως μετονομάστηκε σε «μαύρο αριθμό» από την εφημερίδα Il Fatto Quotidiano. Η Forza Nuova προτείνει ότι αντί να καλέσουν την αστυνομία, οι πολίτες μπορούν να καλούν τον αριθμό αυτό αν δεχθούν επίθεση ή απειλή από αλλοδαπούς, έτσι ώστε μαχητές του κόμματος να σπεύσουν, αντί της αστυνομίας για την αποκατάσταση της τάξης και για να βοηθήσουν τους Ιταλούς πολίτες που έχουν ανάγκη.
Ο Luca Castellini, συντονιστής της Forza Nuova στη Βόρεια Ιταλία, κατήγγειλε την εισβολή των αλλοδαπών και δήλωσε ότι «η ζωή των Ιταλών υποβαθμίζεται σε καθημερινή βάση, όταν πρόκειται για τη χορήγηση κατοικίας από το κράτος και την αναζήτηση εργασίας στο όνομα μιας υποκριτικής και αυτοκτονικής αλληλεγγύης. Η εγκληματικότητα των αλλοδαπών αποτελεί απειλή για τους Ιταλούς στις δικές τους γειτονιές και απειλεί τη πολιτιστική και θρησκευτική τους ταυτότητα».
Ο «μαύρος αριθμός» στη Ραβέννα δεν είναι ο πρώτος του είδους του. Παρόμοιοι τηλεφωνικοί αριθμοί υπάρχουν στη Γένοβα και το Κόμο. Η αστυνομία δεν έχει κάνει ακόμη σχόλια σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή, η οποία μοιάζει με παρόμοιες πρωτοβουλίες στην Ελλάδα από την πλευρά της Χρυσής Αυγής.
Στις φωτογραφίες κάτω: αφίσες του εθνικιστικού κόμματος κατά της ισλαμοποίησης, κατά της εισόδου της Τουρκίας στην Ευρώπη και υπέρ του γάμου.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: