Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΟΤΔΘ ΚΑΤΑ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - ΑΧ ΚΑΛΕ ΣΚΙΑΧΤΗΚΑΝ ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΟΠΡΑΚΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ! ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟ ΤΟΥΣ!


Η ΕΟΤΔΘ μετείχε στην 21η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών


Η ΕΟΤΔΘ ανέφερε πως την εκλογή της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο την ακολούθησε αύξηση των επιθέσεων μίσους.
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ) στις 13 και 14/9/2012 μετείχε στην 21η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Στην σύνοδο αυτή που οργανώνεται στο διάστημα από 10 έως 28 Σεπτεμβρίου στην έδρα των Η.Ε. στην Γενεύη, μετείχαν εκ μέρους της ΕΟΤΔΘ η Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων Μελέκ Κιρματζί και το μέλος της επιτροπής Λόμπι και Διεθνών Προσπαθειών Φουντά Ρεσίτ.

ΕΟΤΔΘ : Οι επιθέσεις της Χρυσής Αυγής στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης δημιούργησαν φόβο εντός της μειονότητας
Η ΕΟΤΔΘ μετέχοντας στη συζήτηση του 3ου άρθρου της επικαιρότητας σχετικά με την διαφύλαξη και προώθηση των πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εξέφρασε την ανησυχία που αισθάνεται η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης από την αύξηση των επιθέσεων σε βάρος της, κατά την περίοδο μετά από την εκλογή της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα. Μιλώντας στην σύνοδο η Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ΕΟΤΔΘ Μελέκ Κιρματζί, ανέφερε πως η επίθεση που έγινε από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής στις 6 Αυγούστου 2012 και το πέρασμα στις 12/8/2012 μελών της οργάνωσης Χρυσής Αυγής –Ξάνθης μέσα από τουρκικά χωριά δημιούργησε φόβο στην μειονότητα.

ΕΟΤΔΘ : Η βαθιά οικονομική κρίση τροφοδότησε εχθρικές συμπεριφορές απέναντι σε μετανάστες και αιτούντες άσυλο
Πριν από την συνεδρίαση η ΕΟΤΔΘ παρουσίασε μια γραπτή ενημέρωση, στην οποία αναφέρεται πως η βαθιά οικονομική κρίση στην Ελλάδα, άνοιξε τον δρόμο για αύξηση των εχθρικών συμπεριφορών απέναντι σε μετανάστες και αιτούντες άσυλο. Η ΕΟΤΔΘ ανέφερε πως οι επιθέσεις μίσους έφτασαν μέχρι το φόνο, και είπε πως τελευταία στις 12 Αυγούστου 2012 πρόσφυγας Ιρακινής καταγωγής στην Αθήνα έχασε την ζωή του από επίθεση που δέχτηκε.
Η ΕΟΤΔΘ ανέφερε πως ακροδεξιές ομάδες σαν την Χρυσή Αυγή κέρδισαν σε δημοτικότητα και στήριξη εντός του κόσμου, και ότι κατά την περίοδο μετά την εκλογή της Χρυσής Αυγής στην βουλή, η πολιτική ρητορική σκλήρυνε και η στάση της ξενοφοβίας μετατράπηκε σε μια ρητορική ενάντια σε όλους τους εθνικά μη Έλληνες. Η ΕΟΤΔΘ ανέφερε την στάση της Χρυσής Αυγής προς την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, και έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση στην Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής. Η ΕΟΤΔΘ ανέφερε πως τελευταία έγινε επίθεση στο κόμμα Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη και κάλεσε τις ελληνικές αρχές να πάρουν όλα τα δέοντα μέτρα.
Ιστοσελίδα της ABTTF 17/9/2012

Σχ : Προφανώς οι κυρίες μετέβησαν εκεί με έξοδα της T.C. Μιας χώρας δηλαδή που ούτε κάν μια συγγνώμη δεν ζήτησε για τον σκοτωμό-διαμελισμό 34 φτωχών πολιτών της -Κούρδων στο Ρομπόσκι πριν από 9 μήνες. Και έρχεται τώρα να κατηγορήσει την Ελλάδα….Ακόμη και για το περιστατικό που αναφέρει για το Ιρακινό, η αστυνομική έρευνα απέδειξε πως τον σκότωσαν ομοεθνείς του….. Αλλά όταν ελληνικά κόμματα έσπευσαν αμέσως να χαρακτηρίσουν το έγκλημα ρατσιστικό χωρίς να περιμένουν, μετά τι να περιμένεις από τους Τούρκους εγκάθετους….

Πάντως η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε συχνά τέτοια όμορφη παρουσία για κατήγορο, όπως δείχνει και η παρακάτω φωτογραφία της κυρίας Μελέκ Κιρματζί.
 
 
 tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: