Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

Αχ ρε Ηλία Μαμαλάκη μου αχ, σε αποπλάνησαν και εσένα.


Δυστυχώς όπως έχει συμβεί με το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια, έτσι συμβαίνει και με τον αξιαγάπητο Ηλία Μαμαλάκη.
Χρόνια τώρα η κύρια παραγόμενη πολιτική κουλτούρα και φιλοσοφία στην Ελλάδα, ήταν η ιδεολογία της ελαφρότητας με μια δόση μακαρίας.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι υπήρξαν εκλογικές αναμετρήσεις όπου το ζητούμενο ήταν η καθημερινότητα του Πολίτη, προσέξτε όχι το μέλλον της χώρας, αλλά η καθημερινότητα, κοινός δηλαδή το: Ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κώλος μας.
Όταν μια κοινωνία αποδέχεται ως κύριο της πρόβλημα το σήμερα και την καθημερινότητα, δεν μπορεί βέβαια να αντιληφθεί ούτε τι επιπτώσεις θα έχει σε αυτήν την κοινωνία  μελλοντικά η ανεξέλεγκτη ροή κατευθυνόμενων μεταναστών, αλλά και ούτε μπορεί αυτή η κοινωνία να αντιληφθεί την αξία του ονόματος Μακεδονία. 
Δεν είναι κύριε Μαμαλάκη οι Έλληνες φασίστες ούτε τρελάθηκαν για να γίνουν φασίστες από το βράδυ ως το πρωί, αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο έλληνας βλέπει ότι αν συνεχιστεί αυτή η ροή κατευθυνόμενων μεταναστών, η ελληνική κοινωνία θα έχει την τύχη των γηγενών Αμερικάνων και Αυστραλών, οι οποίοι σχεδόν εξαφανίστηκαν από το πρόσωπο της γης, λόγο της ανεξέλεγκτης μεταναστεύσεις που δέχτηκαν. 
Οι μετανάστες δεν έρχονται μόνοι τους στην Ελλάδα, κάποιοι έχουν συμφέρον και σχέδιο και εμείς έχουμε αναλάβει λόγο βλακείας μας τον ρόλο του, χρήσιμου ηλίθιου, όπως λένε οι διπλωμάτες τέτοιες συμπεριφορές όπως η δική μας τώρα στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. 
Δεν είναι ο έλληνας απάνθρωπος και ούτε χάθηκε η ευαισθησία μας, αυτό που χάθηκε είναι το μέτρο  και μόνο το γεγονός ότι αυτήν την στιγμή γνωρίζει ο κάθε Πακιστανός ή Αφρικανός ότι θα πάρει τα μπαγάζια του και θα περάσει τα σύνορα της Ελλάδος να έρθει στην ομόνοια χωρίς κανένας να τον εμποδίσει, θα έπρεπε να μας κάνει να ντρεπόμαστε ως οργανωμένη κοινωνία. 
Αν μπορούμε να βοηθήσουμε τους φτωχούς όλου του κόσμου να τους βοηθήσουμε, δεν μπορεί όμως να γίνει αυτό βασιζόμενο στην αναρχία, την παρουσιάζομε ως φιλανθρωπία, εκτός και αν θεωρούμε ως τιμή μας, την κατάσταση στα κέντρα των πόλεων. 
Αν οι λαθρομετανάστες δεν ήταν κατευθυνόμενοι, θα είχε γεμίσει η Ελλάδα Κούρδους οι οποίοι έχουν πραγματικούς λόγους για μετανάστευση μιας και βρίσκονται 50 χρόνια τώρα σε πόλεμο, όμως δεν έχει συμφέρον η Τουρκία να έρθουν πολλοί Κούρδοι στην Ελλάδα γιατί δεν τους ελέγχει, όπως ελέγχει τους Πακιστανούς  του Αιγύπτιους Αλγερινούς πχ οι οποίοι παρόλο που δεν έχουν πόλεμο, έρχονται κατά χιλιάδες. 
Κύριε Μαμαλάκη, δεν γνωρίζω αν έχετε παιδιά, είμαι όμως σίγουρος ότι σε 25 χρόνια από σήμερα οι νέοι θα ψηφίζουν στην Ελλάδα, ή την τότε ακροδεξιά, ή το κόμμα των αδερφών μουσουλμάνων. 
Μια παροιμία λέει ότι : για να επικρατήσει το κακό δεν χρειάζεται παρά η αμέλεια του καλού, θα μπορούσα να πω ότι για να έρθει ο φασισμός δεν χρειάζεται παρά  η αμέλεια της Δημοκρατίας, αυτό είναι που τώρα συμβαίνει. 
Όσο για τις δουλειές που κάνουν οι ξένοι και δεν τις κάνουν οι Έλληνες, αυτό είναι φυσιολογικό σε μια κοινωνία που μετατρέπεται σε τριτοκοσμική να έχουν ζήτηση τα τριτοκοσμικά επαγγέλματα, αντιθέτως και η Γερμανία ζητά εργατικά χέρια, αλλά όχι τριτοκοσμικά, βλέπεις είναι θέμα επιλογής κύριε Μαμαλάκη, εμείς έχουμε κάνει άλλη επιλογή από αυτήν των προηγμένων κοινωνιών, εμείς επιλέξαμε να τρελαθούμε να γίνουμε απάνθρωποι φασίστες και τριτοκοσμικοί.
Οι Τούρκοι λένε ότι: "Η γνώση του έλληνα έρχεται ύστερα", κάτι θα ξέρουν παραπάνω από εσάς, για εσάς, κύριε Μαμαλάκη. 
ΥΓ. Αυτό είναι πολυπολιτισμική θεραπεία για όποιον έχει πονοκέφαλο: 

 Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: