Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

Επικίνδυνος για την πατρίδα ο Αλέξης Τσίπρας

40TSIPRAS
Δεν σταματάει να ζημιώνει την Ελλάδα, να προσελκύει αρνητικά σχόλια και κριτικές, να αμαυρώνει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς. Ένας κατήφορος που συνεχίζεται, μια λαϊκίστικη και ανεύθυνη πολιτική, ένας βρόχος στο λαιμό της πατρίδας...

Τώρα, ήρθε μια συνέντευξη στην εφημερίδα «Pagina12» της Αργεντινής, όπου ο Αλέξης Τσίπρας δημιουργεί προβλήματα με τα όσα λέει, όντας θεσμικός παράγων, στις διμερείς σχέσεις Αθήνας-Μπουένος Άιρες, λέγοντας βλακωδώς και στη λογική ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, πως ο υπουργός Οικονομικών της χώρας «επιτέθηκε με ρατσιστικό τρόπο στην Αργεντινή» (!) και πως όταν ο υπουργός είπε «εμείς δεν είμαστε σαν τους Αργεντινούς», του απάντησε «ότι είμαστε χειρότερα».
Ανεξήγητα σχόλια, όσο και ανόητα, από έναν άνθρωπο, το ξαναλέμε, με θεσμικό ρόλο. Και πολλοί ξαναθυμήθηκαν τους Τιτανικούς και τα όσα έκανε στην πατρίδα αμαυρώνοντας την εικόνα της, το περιβάλλον του ανεκδιήγητου ΓΑΠ.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως βάλθηκε να στρέψει όλο το ευρωπαϊκό κατεστημένο κατά της χώρας μας, επενδύοντας πολιτικά στις δυσκολίες που θα προκύψουν για την πατρίδα μας από αυτά που λέει.

Αφού λοιπόν επισημαίνει πως δεν υπάρχει αντίφαση μεταξύ του να είναι κάποιος αριστερός και από την άλλη να στηρίζει το ευρώ, βάλλει κατά των πολιτικών που το ακολουθούν, κινδυνολογώντας μάλιστα ότι το ευρώ δύναται να καταστεί η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης: «Το ευρώ έχει γίνει φυλακή για τους λαούς της Ευρώπης, ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους της περιφέρειας που αντιμετωπίζουν την κρίση. Η αντίφαση εντοπίζεται στη βάση που οικοδομήθηκε. Το ευρώ είναι η πυριτιδαποθήκη που θα εκραγεί αν συνεχίσουμε σε αυτή την πολιτική».

Ο Αλέξης Τσίπρας, έχει μια ασύμμετρη λογική για τα πολιτικά πράγματα στην Ευρώπη. Τι δεν καταλαβαίνει: ότι το ευρώ δεν μπορεί να εξεταστεί υπό το πρίσμα ορθολογικών κριτηρίων.

Δημιουργήθηκε για να προχωρήσει η ευρωπαϊκή ενοποίηση και να αποφευχθούν αιματοχυσίες που προκάλεσαν στο παρελθόν κομμουνιστές (σαν αυτόν, που θεωρεί ότι ο δολοφόνος 35.000.000 ανθρώπων, Μάο Τσε Τουνγκ, είχε στο επίκεντρό του... τον άνθρωπο) και ναζιστές, δηλαδή οι εξτρεμιστές, οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος.

Κάποιος να πει στον πολιτικά ΑΝΕΥΘΥΝΟ κ. Τσίπρα, ότι όποιος Έλληνας βάλλει κατά του ευρώ σε αυτή τη συγκυρία, συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν κύκλοι της Νέας Τάξης Πραγμάτων για να απομονώσουν πολιτικά & διπλωματικά τη χώρα μας, ώστε να την καταστήσουν ευάλωτη, να τη γονατίσουν και να μπορέσουν ανενόχλητοι να πλιατσικολογήσουν τον πλούτο της... Αλλά τι λέμε τώρα, όταν τόσες απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζονται με αυτές του Τζορτζ Σόρος...
Τι μας λες ρε φίλε;

Η προστασία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η προστασία της Δημοκρατίας; Αυτό θέλει να πει ο ποιητής, όταν με στόμφο λέει, ότι το ο διακύβευμα πλέον είναι η προστασία της ίδιας της Δημοκρατίας. Ναι, αυτό είπε μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του ο Αλέξης Τσίπρας, ταυτίζοντας τη Δημοκρατία με την αριστερά. Φυσικά, τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ τον ενοχλεί η ταύτιση της αριστεράς και της άκρας δεξιάς.
Τον «τσούζει» για την ακρίβεια. Και γι’ αυτό, πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα: «υπάρχει ένα ενιαίο πολιτικό κέντρο που καθοδηγεί την επιχείρηση να περάσουν πάση θυσία τα νέα μέτρα κατεδάφισης της κοινωνίας, που συγκροτούν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ».

Στην ερώτηση που κάποια στιγμή θα του υποβληθεί ποιος ευθύνεται για τη δολοφονία των τεσσάρων ανθρώπων στη Marfin, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απάντησή του. Να του υπενθυμίσουμε απλά πως διάφοροι ακροαριστεροί που κόβουν βόλτες στις συνιστώσες που απαρτίζουν το εθνομηδενιστικό κόμμα του, πως όταν αναφέρονται στις προαναφερόμενες δολοφονίες, μιλούν για «τα γεγονότα» ή την υπόθεση της 5ης Μάη». 

Τι είπε λοιπόν ο κ. Τσίπρας: «προσπαθούν να εξισώσουν τον αγώνα της κοινωνίας και των εργαζομένων με τη βία των παρακρατικών, επιχειρούν να εξισώσουν την αριστερή και προοδευτική παράταξη με την ακροδεξιά και τους νεοναζί».

Ο κ. Τσίπρας, δεν έχει ακούσει ποτέ του, φαίνεται, για καταλήψεις και βιαιότητες σε πανεπιστημιακούς χώρους, για τη 17Ν, για τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και όλες τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις της άκρας αριστεράς, που επί δεκαετίες και με δημοκρατικό καθεστώς, σκοτώνανε αδιάκριτα, ακόμα και παιδιά μεταναστών. Για να κατηγορήσουν μετά για «ρατσισμό» τους αντιπάλους τους αλλά και όλη την ελληνική κοινωνία, βοηθώντας έτσι την ΧΑ να στρατολογεί κόσμο, μιας και οι πολίτες άκουγαν τον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ενδιαφερθεί για τις σχεδόν 40 ανθρωποκτονίες κατά Ελλήνων (κυρίως ηλικιωμένων) από αλλοδαπούς από την αρχή του χρόνου, να βλέπει παντού «ρατσιστικές» επιθέσεις και να παίρνει το μέρος κακοποιών.

Ο μεταναστολάγνος ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ταυτίζει εαυτόν με τον λαό, αρνούμενος να συμβιβαστεί με την ήττα του στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, μας λέει πως «ο λαός μας έριξε ήδη δύο μνημονιακές κυβερνήσεις, του κυρίου Παπανδρέου και του κυρίου Παπαδήμου. Σειρά έχει να τριτώσει το καλό».
Και απείλησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει μπροστά στους αγώνες. Να υποθέσουμε ότι δεν θα μείνει μαγαζί για μαγαζί άκαυτο στο κέντρο της Αθήνας; Να φανταστούμε από τώρα νέες σκηνές βίας με τις διάφορες «συνιστώσες» να πρωταγωνιστούν σε βιαιότητες; Να φανταστούμε κι άλλη πτώση της κίνησης στο εμπορικό κέντρο και άλλες απολύσεις νέων εργαζόμενων, λόγω των «δυναμικών» κινητοποιήσεων της αριστεράς; Και μπορεί να μιλά για «ειρηνικές» κινητοποιήσεις ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά πως θα το «διασφαλίσει» αυτό;

Ό,τι και να λέει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και αν ενοχλείται, το κόμμα του και η Χρυσή Αυγή αποτελούν τις δύο όψεις του ιδίου νομίσματος.

Νίκος Χιδίρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: