Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ρωσία "ψηφίζει" Μ.Ομπάμα αλλιώς προειδοποιεί για νέα κούρσα εξοπλισμών!Σαφή προτίμηση στον Μπάρακ Ομπάμα εκδηλώνουν πλέον οι Ρώσοι αξιωματούχοι έναντι του Ρεμπουπλικανού υποψήφιου Μιτ Ρομνεϊ, προειδοποιώντας για "Νέα κούρσα εξοπλισμών σε περίπτωση που επικρατήσει ο αντίπαλος του νυν Αμερικανού προέδρου". 

Ύστερα από δυο δημόσιες δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν σε διάστημα μιας εβδομάδας, πως η χώρα του θα συνεργαστεί με όποιον πρόεδρο επιλέξουν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι, σήμερα ήλθε μια δήλωση που μαρτυρά την προτίμηση της Ρωσίας για τις αμερικανικές εκλογές.

Από το βήμα Στρατιωτικού Φόρουμ στην Γιάλτα ο αντιπρέοδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς υποστήριξε πως "Οι συνεχείς αντιρωσικές δηλώσεις του υποψήφιου για το προεδρικό χρίσμα Μιτ Ρόμνεϊ μας έχουν προβηματίσει. Φοβόμαστε ότι αν τελικά τον προεσεχή Νοέμβριο εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις να επιστρέψουν στο κακό τους παρελθόν". 

Και διευκρινίζοντας τις σημαίνει αυτό είπε: "Θα ξεκινήσει μια νέα κουρσα εξοπλισμών μεταξύ μας η οποία θα συμπαρασύρει και άλλες χώρες. Η Ρωσία εξοπλίζεται όσο πρέπει τώρα για να εκσυγχρονίσει τις ένοπλες δυνάμιες της και να εξασφαλίσει τα συμφέροντά της. Αλλά η κούρσα εξοπλισμών είναι κάτι διαφορετικό, αλλά δεν θα μπορεί να υπάρξει άλλη εξέλιξη". 

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: