Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Πάτρα: Απεγνωσμένη χήρα,έπεσε στις ρόδες του λεωφορείου για να αυτοκτονήσει!

 Tα έντονα οικονομικά προβλήματα και η απόγνωση, την οδήγησαν μπροστά στις... ρόδες ενός αστικού λεωφορείου! Ο λόγος για μία 60χρονη γυναίκα

η οποία πριν λίγες ημέρες αναστάτωσε το κέντρο της Πάτρας, στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου. Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή (14-09-2012). Η ώρα ήταν γύρω στις 14.00 μετά το μεσημέρι όταν θαμώνες των παρακείμενων καφετεριών και καταστηματάρχες παρατήρησαν ότι ξαφνικά είχε σταματήσει η κίνηση στην οδό Μαιζώνος. Αρχικά δεν κατάλαβαν τι ακριβώς συμβαίνει.

Παρατηρώντας όμως καλύτερα, είδαν την ηλικιωμένη γυναίκα να έχει σταθεί μπροστά σε ένα αστικό λεωφορείο και να το έχει ακινητοποιήσει. Ο οδηγός του προσπαθούσε να την πείσει να φύγει από το σημείο και να ελευθερώσει τον δρόμο για να συνεχίσει το δρομολόγιό του. Όμως η γυναίκα εξακολουθούσε να στέκεται μπροστά από το όχημα και να παροτρύνει - φωνάζοντας - τον οδηγό να πατήσει γκάζι και να την παρασύρει! Μάλιστα κάποια στιγμή του φώναξε: «Εσύ παίρνεις ένα μεροκάματο. Εγώ τίποτα και δεν έχω να ζήσω...».

Σύμφωνα με το dete.gr, φαινόταν τόσο αποφασισμένη που όχι απλώς παρέμενε στο σημείο αλλά κάθισε στο δρόμο συνεχίζοντας να ζητά από τον οδηγό του λεωφορείου να προχωρήσει και να περάσει το λεωφορείο από πάνω της. Τελικά τη γυναίκα πλησίασαν περαστικοί και μετά από αρκετά λεπτά, την έπεισαν να απομακρυνθεί, ενώ ταυτόχρονα η ίδια ξεσπούσε σε λυγμούς. «Ήταν η πιο σοκαριστική σκηνή που έχω δει ποτέ στη ζωή μου» δήλωσε στην τοπική εφημερίδα «Κόσμος» ιδιοκτήτης καφετέριας της περιοχής ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει πού έφθασε ο κόσμος από την οικονομική απόγνωση...

Όπως εξιστόρησε η ηλικιωμένη στους αυτόπτες μάρτυρες που έσπευσαν να την βοηθήσουν και να την στηρίξουν ψυχολογικά, έχει μείνει χήρα εδώ και χρόνια και προσπαθεί μόνη της να συντηρήσει τα δύο παιδιά της που σπουδάζουν, ο γιος στη Θεσσαλονίκη και η κόρη στην Αθήνα. Η σύνταξη που έπαιρνε ήταν σχεδόν μηδαμινή και τώρα με τις περικοπές τα πράγματα χειροτέρεψαν κι άλλο.

Όπως έλεγε, δεν είχε ούτε για τα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωση, πόσο μάλλον για να σπουδάσει τα δύο της παιδιά. Έλεγε χαρακτηριστικά ότι πριν λίγες ημέρες τους ανακοίνωσε πως πρέπει να διακόψουν τις σπουδές τους και εκείνα της απάντησαν ότι θα ψάξουν να βρουν δουλειά για να ολοκληρώσουν το πανεπιστήμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: