Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΒΟΤΣΑΛΑ στις ΓΛΑΣΤΡΕΣ διώχνουν τις ΨΙΨΙΝΕΣ

Οι γατούλες τόσο αυτές που ζούν μέσα στα σπίτια όσο και εκείνες που παλεύουν να επιβιώσουν στις αφιλόξενες τσιμεντουπόλεις είναι φυσιολογικό να σκάβουν στο χώμα. Οι γάτες άλλωστε έτσι καλύπτουν τα κόπρανα και τα ούρα τους γι’ αυτό και τοποθετούμε ειδική άμμο για να πηγαίνουν εκεί.
Αν παρ’ όλα αυτά ενοχλείστε από τη μυρωδιά και φοβάστε ότι θα ξεραθούν τα λουλούδια σας μπορείτε να τοποθετήσετε μεγάλα βότσαλα (που μπορείτε να αγοράσετε από καταστήματα με είδη κήπου ή να μαζέψετε από την παραλία) μέσα στις γλάστρες για να αποτρέψετε τις ψιψίνες.
Μπορείτε να ρίξετε γύρω από τις γλάστρες ειδικό σπρέι ή τζελ ως απωθητικό -θα βρείτε στα καταστήματα με είδη για ζώα , η  μυρωδιά του θα διώξει τα χαριτωμένα αιλουροειδή μας.
οι δύο προηγούμενες λύσεις δεν έχουν κόστος και ειδικά τα λευκά βότσαλα – τα οποία προτείνουμε ανεπιφύλακτα – είναι και καλαίσθητα.
Αντιθέτως τα ξύλινα καλαμάκια από σουβλάκια, που μπήγουν πολλοί στα μικρά παρτέρια τους ή στις ζαρντινιέρες είναι επικίνδυνα και για το ζώο και για τους ανθρώπους.
Τα βότσαλα μπορείτε φυσικά και να βάψετε ή να προτείνετε στα πιτσιρίκια σας να το κάνουν...
πηγή
http://www.zoosos.gr/article/2688/valte-votsala-stis-glastres-pou-skavoun-oi-psipsines
σχετική ανάρτηση
ΓΑΤΕΣ στη ΓΛΑΣΤΡΑ
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2012/09/blog-post_5291.html
επιβίωση στο πεζοδρόμιο της τσιμεντούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια: