Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Σε ελεύθερη πτώση παρακμής οι Ε.Δ! Και η προδοσία συνεχίζεται…

Δεκαπέντε Κέντρα Νεοσυλλέκτων θα έχουν καταργηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό αποφάσισαν στο Πεντάγωνο μετά τον "πάγο" που τους έβαλε η τρόικα.
Σύμφωνα με το Έθνος, θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο δέκα από τα είκοσι πέντε κέντρα νεοσυλλέκτων που λειτουργούν σήμερα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα δέκα νέα κέντρα εκπαίδευσης θα είναι διακλαδικά και θα βρίσκονται σε μεγάλα αστικά κέντρα. Αυτόματα θα κλείσουν τα κέντρα προπαίδευσης της Αεροπορίας στην Τρίπολη και του Ναυτικού στον Πόρο και τον Σκαραμαγκά.

Ωστόσο, έντονο είναι το παρασκήνιο για την επιλογή των κέντρων εκπαίδευσης που θα κλείσουν. Πρόκριμα για να παραμείνει ένα κέντρο ανοιχτό θα είναι η υποδομή που διαθέτει και το κόστος συντήρησής τους. Σύμφωνα με αυτό το κριτήριο, περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν ανοιχτά ε΄χουν τέσσερα Κέντρα στην Πελοπόννησο, δύο στην Αττική, ένα στην Ήπειρο, ένα στην Στερεά Ελλάδα, ένα από τα τέσσερα στη Δυτική Μακεδονία και άλλο ένα στη Δυτική Ελλάδα ή στην Κρήτη.
Τέλος, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012 θα πρέπει να κλείσουν επίσης άλλα δέκα στρατόπεδα που παλαιότερα λειτουργούσαν ως Κέντρα Εκπαίδευσης και παραμένουν ανοιχτά παρότι έχουν παύσει να υποδέχονται νεοσύλλεκτους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: