Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΚΚ

Επιχείρηση 7 ταγμάτων διεύθυνε ο Οζέλ

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ για κάποιο διάστημα διεύθυνε και παρακολούθησε την μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση των τελευταίων ετών, στην οποία μετέχουν 7 τάγματα, ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση του ΠΚΚ στην περιοχή του Σέμντινλί, ‘όπου τον τελευταίο καιρό συνεχίζονται οι συγκρούσεις.
Ο στρατηγός Οζέλ μαζί με τον αρχηγό του Σ.Ξ στρατηγό Χαϊρί Κιβρίκογλου και τον αρχηγό της αεροπορίας στρατηγό Μεχμέτ Ερτέν μαζί με άλλους ανώτατους αξιωματικούς σχεδίασαν στο αρχηγείο της 2ης στρατιάς επιχειρησιακό σχέδιο φθινοπωρινής εκκαθάρισης του ΠΚΚ, πριν να αρχίσουν στην περιοχή οι χειμερινές συνθήκες.

Η επιχείρηση άρχισε με την συμμετοχή 7 ταγμάτων και περίπου 5 χιλιάδων στρατιωτών. Στην επιχείρηση μετέχουν οι ειδικές δυνάμεις που ονομάζονται ¨Μπορντό Μπερελί¨, ειδικές δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής και δυνάμεις από την ταξιαρχία ορεινών ειδικών δυνάμεων του Χακκάρι. Είναι γνωστό πως στην σύνοδο του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου που είχε γίνει με την συμμετοχή του αρχισυμβούλου του Ερντογάν Γιαλτσίν Αντογάν, είχε αποφασιστεί να σταλούνε στην περιοχή έμπειροι στον αντιτρομοκρατικό αγώνα διοικητές.

Προεκκαθάριση από τον αέρα
Ελικόπτερα τύπου Κόμπρα και Σούπερ Κόμπρα του Σ.Ξ καθώς και αεροπλάνα τύπου RF 4 που απογειώθηκαν από την 7η αεροπορική βάση στην Μαλάτια παρείχαν στήριξη και έκαναν μια προεκκαθάριση της περιοχής. Τμήμα των ειδικών δυνάμεων για να αποτρέψει τις διόδους διαφυγής προς το Ιράκ, κατέβηκαν στην περιοχή των συνόρων και έπιασαν τους δρόμους διαφυγής. Στην επιχείρηση αναφέρεται πως πολλοί τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν, ενώ η επιχείρηση αναμένεται να στραφεί στην Μπετουσσεμπάπ και σε άλλες τοποθεσίες.
…………………
Εφ. Χουριέτ 14/9/2012
tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: