Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Ομάδα μαύρων σαπίζει στο ξύλο λευκό γιατί περπατούσε στο δρόμο με μια μαύρηΈνας λευκός άνδρας από την Georgia των ΗΠΑ ξυλοκοπήθηκε τόσο άγρια που παραλίγο να πεθάνει, από μια ομάδα μαύρων που προφανώς δεν ενέκριναν ότι περπατούσε με μια Αφρο-αμερικανή.
Καθώς το διαφυλετικό ζευγάρι περπατούσε στην Ellis Square, ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη του ιστορικού κέντρου της πόλης Savannah, μια ομάδα από τρεις μαύρους άνδρες άρχισε να τους χλευάζει και να ξεστομίζει εναντίον τους ρατσιστικά υβριστικά σχόλια και να κάνει χειρονομίες. Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα την περασμένη Παρασκευή, όπως αναφέρει το WTOC-TV.
Αμέσως μετά, οι τρεις μαύροι επιτέθηκαν στον λευκό, τον 23χρονο Andrew Quade,  χωρίς προειδοποίηση. Άρχισαν να τον χτυπάνε με πρωτοφανή αγριότητα, αφήνοντάς τον αναίσθητο.
«Αυτά δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν στην εποχή μας. Ξέρω ότι είμαστε στο Νότο και όλα αυτά, αλλά ήρθε η ώρα για αλλαγή», είπε η Olufisayo Bakre, η μαύρη φίλη του λευκού θύματος, στο WTOC-TV.
Το ζευγάρι λέει ότι δεν προκάλεσε τους τρεις άντρες πριν αυτοί τους επιτεθούν. Κοιτούσαν την δουλειά τους, προσπαθώντας να περάσουν καλά το βράδυ. Το ζευγάρι είναι πεπεισμένο ότι τα διαφορετικά χρώματα του δέρματός τους ήταν η αιτία της επίθεσης.
«Στην αρχή ένας από αυτούς έκανε ρατσιστικά σχόλια εναντίον μας και ένας άλλος έστελνε φιλιά.», αφηγήθηκε η Bakre.
Ο Quade είπε ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να μείνει ήρεμος και να αγνοήσει τους άνδρες όταν αυτοί άρχισαν να πειράζουν αυτόν και τη φίλη του.
«Δεν ήθελα να ταραχτώ επειδή έλεγαν κάτι για μένα και την κοπέλα μου και ήθελα να μάθω τι γίνεται και να κατανοήσω την κατάσταση. Αλλά πριν προλάβω, με έριξαν κάτω», είπε στο WTOC-TV.
Και ακριβώς πριν προλάβει να αντιδράσει, ο Quade βρέθηκε στο έδαφος δεχόμενος τα ανελέητα χτυπήματα από την συμμορία των ανδρών. Είπε ότι συνέβη τόσο γρήγορα, που ακόμα δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς συνέβη.
Το επόμενο πράγμα που ήξερε, ήταν ότι ήταν σε ένα ασθενοφόρο καθ 'οδόν προς ένα τοπικό νοσοκομείο.
«Τον άφησαν ουσιαστικά νεκρό», πρόσθεσε η Bakre.
«Νομίζω πρόκειται για έγκλημα μίσους. Είναι τόσο απλό», είπε η Bakre
Και ενώ ξέρει ότι τα διαφυλετικά ζευγάρια στο Νότο μερικές φορές πέφτουν θύματα μισαλλοδοξίας, η Bakre είπε ότι δεν έχει δει ποτέ τέτοια ωμή βία και μίσος.
  ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: