Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012

Η μικρή Μυρτώ άνοιξε τα μάτια της!

 

Μετά από σχεδόν 50 μέρες στην εντατική, η 15χρονη Μυρτώ, άνοιξε τα μάτια της...

Σημάδια βελτίωσης φαίνεται πως παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας της 15χρονης κοπέλας που δέχτηκε επίθεση από ΛΑΘΡΟΠΑΚΙΣΤΑΝΟ στη Χρυσή Ακτή της Πάρου στις 22 Ιουλίου.

Η μητέρα της, μιλώντας στην εφημερίδα Real News αναφέρει ότι το κορίτσι άνοιξε για πρώτη φορά τα μάτια του, πριν από λίγες ημέρες, της έσφιξε το χέρι και προσπάθησε να γνέψει ότι την ακούει.

Οι δικοί της άνθρωποι της βάζουν ακουστικά με την αγαπημένη της μουσική, της διαβάζουν συνεχώς παραμύθια και της μιλούν ασταμάτητα όταν τους επιτρέπεται η είσοδος στην εντατική.

"Προσπαθώ να της λέω πράγματα που της αρέσουν, όπως πως θα πάμε μαζί στην Κορέα, ένα ταξίδι που πάντα ονειρευόταν και μάζευε χρήματα γι' αυτό. Με κοιτάζει και κλαίει, σα να έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί την κατάσταση της και σα να μου ζητάει βοήθεια. Αλλά δε μπορώ να τη βοηθήσω..", λέει η μητέρα της Μυρτούς.

Τις τελευταίες ημέρες η Μυρτώ αρχίζει να εστιάζει το βλέμμα της στις κινήσεις που βλέπει.

Η κα Κοτρώτσου στα τέλη Αυγούστου αντιλήφθηκε ότι η Μυρτώ αντέδρασε για πρώτη φορά, στη φωνή της. Οι γιατροί γνωρίζοντας πως το κορίτσι βρίσκεται σε βαθύ κώμα, αρχικά πίστεψαν πως είναι ιδέα της αλλά σύντομα διαπίστωσαν πως η μικρή όπως λέει και η μαμά της"είχε πάντα μέσα της μεγάλη δύναμη".

Στο ιατρικό συμβούλιο οι γιατροί έκριναν ότι η μικρή σε δυο εβδομάδες θα βγει από την εντατική και θα μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης στο Ρίο ή την Λάρισα για να υποβάλλεται συστηματικά σε φυσικοθεραπείες.

Κατόπιν θα πρέπει να επιστρέψει στο "Αττικόν" για να υποβληθεί εκ νέου σε χειρουργείο στο κεφάλι ενώ στη συνέχεια ο νευροχειρουργός κος Σακκάς συνέστησε στους γονείς της να τη μεταφέρουν σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία.

Η κατάσταση της μικρής παραμένει πολύ σοβαρή και ο δρόμος για την ανάρρωση της μακρύς, ωστόσο οι δικοί της άνθρωποι είναι πλέον περισσότερο αισιόδοξοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: