Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΠΡΑΚΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ;;;;

ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ


Eάν δεν υπάρχει νηπιαγωγείο, δεν υπάρχει και δημοτικό !

Με προβλήματα άρχισε η εκπαιδευτική χρονιά στην Ελλάδα. Κάποιοι εκ των Τούρκων που ζούνε στην Ελληνική Δυτική Θράκη δεν μπόρεσαν να γράψουν τα παιδιά τους στο δημοτικό. Σύμφωνα με τον νόμο που βγήκε πέρσι στην Ελλάδα, προβλέπεται πως για να μπορέσουν να γράψουν τα παιδιά τους στα σχολεία θα πρέπει νωρίτερα να έχουν φοιτήσει τα παιδιά τους μια χρονιά προσχολικά. Ο νόμος τέθηκε σε εφαρμογή φέτος. Δεκάδες Τούρκοι Δυτικοθρακιώτες γονείς που δεν μπόρεσαν να στείλουν τα παιδιά τους να φοιτήσουν προ του σχολείου, δεν μπόρεσαν τώρα να τα γράψουν στο δημοτικό.

Οι άνθρωποι της μειονότητας , ζητάνε η προσχολική εκπαίδευση να είναι όπως και στα μειονοτικά σχολεία σε Τουρκικά-Ελληνικά. Ενώ το κράτος προβλέπει πως η προσχολική εκπαίδευση θα είναι μόνο στα ελληνικά. Με αυτό τον τρόπο βλάπτεται το στάτους των σχολείων της μειονότητας που εκπαιδεύουν σε Τουρκικά-Ελληνικά και εισάγεται σε μια νέα περίοδο.
Αναφέρεται πως έχουν επέμβει σχετικά με το θέμα οι βουλευτές. Σε περίπτωση που δεν λυθεί το θέμα, δεκάδες παιδιά της μειονότητας αυτή την εκπαιδευτική χρονιά δεν θα μπορέσουν να εκπαιδευτούν στο δημοτικό.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 12/9/2012

Σχ: Το διακύβευμα εδώ είναι πολύ σημαντικό. Η μη εγγραφή σε νηπιαγωγείο δικαιολογείται μόνο αν το παιδί ήταν στο εξωτερικό, ήταν άρρωστο ή δεν είχε νηπιαγωγείο στην περιοχή διαμονής του. Εδώ τώρα οι γονείς αυτοί που τα είχαν στείλει τα παιδιά τους στα παράνομα νηπιαγωγεία του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας, ζητάν και τα ρέστα. Δηλαδή να μην ισχύσει ο νόμος. Δηλαδή επειδή αυτοί θέλουν δίγλωσσα νηπιαγωγεία, θα πρέπει να μην ισχύσει ο νόμος. Είναι δυνατόν να φανούμε τόσο ξεφτιλισμένοι ; Σε αυτό το σημείο είναι σκόπιμο να υπενθυμίσουμε δύο πρόσφατες αναρτήσεις μας. Η πρώτη είναι του γνωστού ανθέλληνα δημοσιογράφου Τζεγκίζ Ομέρ στην εφημερίδα Μιλλέτ της 29/8/3012

1 " Με την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς να προειδοποιήσουμε τους ανθρώπους μας, αρχίζοντας από τους συγγενείς μας. Όποιο και αν είναι το τίμημα να μην στείλουν τα παιδιά τους στα ελληνικά νηπιαγωγεία. Να τα στείλουν στα νηπιαγωγεία που λειτουργούν στα πλαίσια του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Να μην παραδειγματίζονται από τα κακά παραδείγματα και από τις κενές απειλές της διοίκησης. Να μην επηρεαστεί κανείς από την ψεύτικη προπαγάνδα και αποτρεπτική προπαγάνδα. Η διοίκηση με κυρώσεις χωρίς κάτι το αντίστοιχο, επιχειρεί να εκφοβίσει την μειονότητα με τρόπο που παραβιάζει πλήρως το σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Γίνεται προσπάθεια ψυχολογικού εκφοβισμού της μειονότητας. Κάποιοι ηγέτες φερόμενοι υποχωρητικά σε αυτό το θέμα, κατευθύνουν λάθος τον κόσμο. Δεν χρειάζεται να ανησυχεί ο κόσμος μας. Δεν πρόκειται να τους συμβεί τίποτε αν δεν στείλουν τα παιδιά τους σε ελληνικά νηπιαγωγεία. Το κράτος δεν μπορεί να κάνει τίποτε σε αυτούς που δεν θα τα στείλουν. Να μην εξαπατώνται σε αυτό το θέμα από του ψεύτες. Να σταθούνε όρθιοι. Να μην παίρνουν παράδειγμα από αυτούς που πρόδωσαν την μειονοτική εκπαίδευση, τον πιο σημαντικό πυλώνα του αγώνα της μειονότητας. Το αντίθετο, οι ίδιοι να αποτελέσουν παράδειγμα για εκείνους.¨

Η δεύτερη ανάρτηση είναι από ομιλία του πρόξενου στο Εύλαλο που δημοσίευσε η εφ. Μπιρλίκ στις 8/9/2012.

¨Στον αγώνα για την μειονότητα δεν θα λέτε «Εγώ έκανα» αλλά «Εμείς κάναμε», πρέπει να δώσετε σημασία στην εκπαίδευση, και πρέπει να θέτετε πάντα το αίτημα σας για δίγλωσσα -τουρκικά-ελληνικά- νηπιαγωγεία¨ .

¨Όποιος έχει μάτια βλέπει τι γίνεται και πόσο σημαντικό είναι να μην εγγραφούν στο δημοτικότα συγκεκριμένα παιδιά. Να τηρηθεί δηλαδή η νομιμότητα.

tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: