Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Αυστραλία: καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο για γάμους ομοφυλοφίλων

Θέμα κομματικής γραμμής έθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση στην Αυστραλία καλώντας τους βουλευτές της να καταψηφίσουν το σχέδιο νόμου για την αναγνώριση του γάμου των ομοφυλόφιλων, αντίθετα οι κυβερνητικοί βο0υλευτές ψήφισαν κατά συνείδηση.

Όπως και να 'χει το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε καθώς υπέρ της νομιμοποίησης ψήφισαν 42 βουλευτές και εναντίον 98.

Στο μεταξύ, η συζήτηση στη Βουλή προκάλεσε πρόβλημα και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αρχηγός της οποίας, Τόνι 'Αμποτ, υποχρεώθηκε να λάβει μέτρα εναντίον του γερουσιαστή του κόμματός του, Κόρι Μπερνάντι.

Ο τελευταίος υποστήριξε ότι τη νομιμοποίηση των γάμων των ομοφυλόφιλων προωθούν «ακραία στοιχεία» που θέλουν να διαλύσουν τον ιστό της αυστραλιανής κοινωνίας. «Αύριο», είπε ο γερουσιαστής Μπερνάντι, «ενδέχεται να ζητήσουν τη νομιμοποίηση γάμου μεταξύ τριών ή τεσσάρων ατόμων ή ακόμα και τη νομιμοποίηση της κτηνοβασίας».

Οι δηλώσεις του αυτές χαρακτηρίστηκαν, ακόμα και από στελέχη της παράταξής του, «απαράδεκτες και προσβλητικές» ενώ ο θησαυροφύλακας, Γουέιν Σουάν, κάλεσε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Τόνι 'Αμποτ «να συνετίσει την γερουσιαστή του». Ανάλογη ήταν η αντίδραση και πολλών βουλευτών όλων των παρατάξεων.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο γερουσιαστής Μπέρναντι υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του κοινοβουλευτικού γραμματέα και ο κ. 'Αμποτ αποδέχθηκε την παραίτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: