Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ελληνική εμπλοκή στην υπόθεση του Σκοπιανού πράκτορα;


Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση της δολοφονίας του Σκοπιανού φερόμενου ως πράκτορα, του 40χρονου Γιάνεσε Γκρούεφσκι (απλή συνωνυμία με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ). Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Ελλάδα Αύριο» θέλει τον Σκοπιανό να ήταν πράκτορας που λειτουργούσε για λογαριασμό των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.

Μέχρι αυτό το σημείο ουδέν περίεργο, πέραν του ότι αν αληθεύει η υπόθεση, η αντικατασκοπεία της ΠΓΔΜ θα μπορούσε να τον έχει ανακαλύψει και να τον έχει «εξουδετερώσει» με τρόπο τέτοιον που να αποτελέσει παραδειγματισμό – αποτροπή για κάθε επίδοξο διάδοχό του.

Το πρόβλημα εγείρεται από τη στιγμή που υποστηρίζεται από το δημοσίευμα, ότι τον πράκτορα οδήγησε στο θάνατο του η ανικανότητα και επαγγελματική ανεπάρκεια που επέδειξαν οι Έλληνες χειριστές του, θυμίζοντας την υπόθεση του Στίβεν Λάλας, όπου ο αστεϊσμός – εξυπνάδα πολιτικού στελέχους του υπουργείου Εξωτερικών κατά τη διάρκεια συνάντησης με Αμερικανούς
κυβερνητικούς, αποτέλεσε τον «μίτο της Αριάδνης» που οδήγησε στην εξουδετέρωση και φυλάκιση ενός από τους πολυτιμότερους πράκτορες που διέθετε ποτέ η ΕΥΠ σε σημαντικότατα κέντρα αποφάσεων (μπορεί να υπάρχουν και σημαντικότεροι, εμείς δεν το ξέρουμε).
Επειδή έχουν μαζευτεί πολλοί χαζοχαρούμενοι από ότι φαίνεται σε ένα «σπορ» το οποίο δεν είναι για παιδάκια και απαιτεί αφοσίωση και… ραμμένο στόμα ή… κομμένη γλώσσα, περιττό να αναφερθεί ότι ο νέος διοικητής της ΕΥΠ έχει χρέος να καθαρίσει «την κόπρο του Αυγεία» όπου κι αν βρίσκεται, σε όποιον κι αν πρόσκειται, για όποιον κι αν πρόκειται…

Εάν δεν «σουλουπώσουμε» την πιο κρίσιμη ίσως υπηρεσία για την εθνική μας ασφάλεια, είναι απλά νομοτελειακό το ότι θα κληθούμε να καταβάλλουμε το τίμημα της αδράνειάς μας πολύ σύντομα. Και πρόκειται για έναν τομέα που δεν χωρά ολιγωρία, ελπίζουμε να το έχει αντιληφθεί η νέα διοίκηση.
Όπως επίσης δεν χωρά ο κομματισμός και τα περίεργα «παιχνίδια» εξουσίας, επιρροής, διώξεων αντιπάλων από διάφορες πλευρές, προβοκάτσιας, υπονόμευσης, ενώ υποτίθεται ότι κάποιους κυρίους και κυρίες ο ελληνικός λαός τους πληρώνει για να τον προστατεύουν και όχι να… υγραίνουν τα παντελόνια τους όταν ακούν για επιχειρήσεις σε εχθρικό έδαφος. Όταν δε σημειώνεται κάποια επιτυχία, αντί όλοι να το βουλώνουν (κυριολεκτούμε) και να εργάζονται για το κοινό καλό, ορισμένοι φέρονται να κομπάζουν δημοσιοποιώντας κρίσιμα στοιχεία που πάντα μπορεί να τα ακούσουν τα «λάθος αυτιά»… Και η ζημιά δεν θέλει πολύ για να γίνει. Η «δικτατορία των ηλιθίων» πρέπει κάποτε να τελειώσει. Από όπου κι αν προέρχονται αυτοί.

defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια: