Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Που θα φτάσει η διακομματική κοροϊδία με το θέμα των ΕΑΣ;( Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα)


Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), αφού ουδείς δείχνει διατεθειμένος να κάνει το οτιδήποτε και όλα εξαντλούνται σε συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας με τους εργαζόμενους όπου όλοι… λένε τον πόνο τους για να επιστρέψουμε πάλι… στο τίποτα. Στο τελευταίο επεισόδιο, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Ελευσινιώτης, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με εκπροσώπους των εργαζομένων στα ΕΑΣ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του υφυπουργού, «η συνάντηση ήταν εποικοδομητική, αναπτύχθηκαν και ακούστηκαν τα επιχειρήματα όλων των πλευρών».

Ο υφυπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τις προθέσεις της κυβέρνησης και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλου προσωπικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα υλοποίησης του κυβερνητικού έργου.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν τον υφυπουργό σχετικά με τις θέσεις τους ως προς τους τρόπους αντιμετώπισης των οικονομικών εκκρεμοτήτων προς τους εργαζομένους των ΕΑΣ, καθώς και τις απόψεις τους αναφορικά με το μέλλον των ΕΑΣ.
Όσες συναντήσεις και να γίνουν, όσες προθέσεις να ανακοινωθούν, οι ηγεσίες των υπουργείων θα έρχονται και θα φεύγουν χωρίς να δίνουν λύση στο πρόβλημα. Κι αυτό διότι αρνούνται να πουν την αλήθεια στην ελληνική κοινωνία, προσποιούμενοι ότι προσπαθούν να παρέμβουν, ενώ ξέρουν εκ των προτέρων ότι είναι αδιέξοδο. Ένα αδιέξοδο για το οποίο υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί αυτού του τόπου που αντιμετώπιζαν τις βιομηχανίες σαν δικά τους μαγαζάκια για να βολεύουν ψηφοφόρους με ρουσφέτια, ενώ αποδείχθηκαν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ όταν έπρεπε να διασφαλίσουν το ότι οι άνθρωποι που έστελναν και έπιαναν δουλειά, δεν έπρεπε να κάθονται, αλλά να έχουν κάτι να κάνουν. Και οι δουλειές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν φθάνουν, αλλά θα πρέπει μια υγιής επιχείρηση να διεκδικήσει μερίδιο από τη διεθνή αγορά…
Τις ίδιες αθλιότητες έκαναν σπαταλώντας δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς κατορθώνοντας να μην πάρουν απολύτως τίποτε από τεχνογνωσία, με αποτέλεσμα η αμυντική βιομηχανία να είναι απλά συγκολητής λαμαρινών με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις. 

Και η Αριστερά ας μην επιχαίρει με τη δικαιολογία ότι δεν κυβέρνησε, καθότι ο ρόλος της ήταν αυτός του ΔΙΑΦΘΟΡΕΑ των εργαζομένων περνώντας μια αντίληψη ότι έχουν μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα που ο κόσμος χάνει τη δουλειά του και υποφέρει.
Τι να συζητάμε για μια εταιρία η οποία έχει περισσότερο του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ χρέος; Εταιρία η οποία έχει σαφές πρόβλημα με την αδειοδότηση των εγκαταστάσεών της (δίπλα σε δεξαμενές καυσίμου [βλ. τελευταία φωτογραφία], εντός αστικών περιοχών [οι εγκαταστάσεις στο Λαύριο και στην περιοχή Υμηττού], ασχέτως του αν προϋπήρχαν οι εγκαταστάσεις, σημασία έχει η σημερινή κατάσταση); Και σταματάμε αναφέροντας μόνο αυτά τα προβλήματα… Και με αυτά ως δεδομένα, στο κοντινό παρελθόν, ζητούσαν λέει χρήματα για να την ιδιωτικοποιήσουν!

Ή μας δούλευαν όλους κανονικότατα, ή είναι τόσο περιορισμένης αντίληψης που δεν καταλαβαίνουν ότι απλά δεν υπάρχει νουνεχής επιχειρηματίας σε αυτό τον πλανήτη που να επιθυμεί να αγοράσει… 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ χρέος! 

Και το πιο αστείο όλων είναι ότι οι αθεόφοβοι πλήρωσαν εταιρία συμβούλων για να τους το πει! Ήμαρτον!
Αν μάλιστα ισχύουν οι πληροφορίες όταν ήρθε πρόταση στα χέρια τους από εταιρία κολοσσό η οποία ζήτησε τμήμα των εγκαταστάσεων, χωρίς να ζητά εξοπλιστικό πρόγραμμα (π.χ. προμήθεια πυρομαχικών), δεσμευόμενη να την τροφοδοτεί για μια δεκαετία με έργο δικό της καθώς θα γλίτωνε χρήματα από τα μεταφορικά, λόγω μεγαλύτερης εγγύτητας των παραγγελιών με τον τελικό προορισμό και το χαμηλότερο εργατικό κόστος, τότε εκ του αποτελέσματος κρίνουμε ότι κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά!
Εάν δεν το έχουμε αντιληφθεί, το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι κρίση ηγεσίας (εκτός από την κοινωνική). Δυστυχώς, η πλειοψηφία των πολιτικών πέραν του ότι στερείται στοιχειωδών προσόντων που θα τους καθιστούσε καλούς μάνατζερ, κρύβεται πίσω από τα προβλήματα και ενδιαφέρεται μόνο για πομπώδεις δηλώσεις, ωραίες φωτογραφίες και τηλεοπτικές παρουσίες με σκοπό να πείσει ότι φταίνε… όλοι οι άλλοι και κυρίως οι πολιτικοί αντίπαλοι. Έτσι όμως προκοπή δεν πρόκειται να κάνουμε ως κράτος.

Ας ελπίσουμε ότι όλοι αυτοί οι πολύχρωμοι (από απόψεως κομματικής προέλευσης) ΦΕΛΛΟΙ που κυβέρνησαν αυτό τον τόπο και έχουν θέσει με τις πράξεις και τις παραλήψεις τους σε θανάσιμο κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας (λόγω της κρίσης) θα καταλήξουν σύντομα στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας, διότι πέραν του ότι εκεί ανήκουν, έχει έρθει η ώρα να αρχίσει η κάθαρση. Όσον αφορά την εμμονή τους με τη δημοσιότητα, ήρθε η ώρα να αρχίσουν να βγάζουν λόγους στους καθρέφτες του σπιτιού τους και να συνεχίσουν… να αυτοθαυμάζονται. Αυτά, διότι αρκετά τους χάιδεψε ο Τύπος και συνήθισαν…

defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια: