Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

«Θα χάσετε τα διπλά αν πουλήσετε κρατική περιουσία» "ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΛΙΓΩΝ"


 "Η Ελλάδα και οι χώρες της ευρωζώνης που βρίσκονται σε κρίση θα χάσουν τα διπλά με την πώληση της κρατικής τους περιουσίας» ανέφερε την Τετάρτη ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Διαφάνειας, Cobus de Swardt.

Μιλώντας στο Εuronews, ο κ. Cobus de Swardt υποστήριξε ότι χώρες, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία θα χάσουν τα διπλά, εάν αποφασίσουν να προχωρήσουν σε αποκρατικοποιήσεις, καθώς, όπως ισχυρίζεται, τίποτα δεν πρόκειται να πουληθεί στην τιμή που πρέπει.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Διαφάνειας αναφέρεται στη μεγάλη διαφθορά που επικρατεί στη χώρα μας και προβλέπει πως οι αποκρατικοποιήσεις θα αποτύχουν, αφού τα χρήματα θα καταλήξουν στις τσέπες λίγων, οι οποίοι  θα τα χρησιμοποιήσουν για δικό τους όφελος.

Ο κοινωνιολόγος από τη Νότια Αφρική αναφέρθηκε σε τρία στοιχεία-κλειδιά που οδήγησαν στο εν λόγω πρόβλημα: Την αδυναμία ελέγχου των δημοσιονομικών, την αδυναμία ελέγχου της εξουσίας από τον λαό και τρίτο -και πιο σημαντικό- την ατιμωρησία για όσους παραβιάζουν το νόμο.

Πάντως, ο κ. Cobus de Swardt πιστεύει ότι ο αγώνας κατά της διαφθοράς για αυτές τις χώρες θα είναι πιο εύκολος εντός της ευρωζώνης, παρά εκτός.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο

Πηγή: Euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια: