Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

Καμία παρέμβαση των πολιτικών από την σύληση των νεκροταφείων! Αν ήταν εβραϊκή συναγωγή θα παρέμβαινε και ο πρωθυπουργός…

Βανδαλισμοί σε νεκροταφείο της Μεσσηνίας.
Δυναμική επιστροφή έκαναν οι βάνδαλοι που προκαλούν καταστροφές στα νεκροταφεία της Μεσσηνίας. Αυτή τη φορά, στόχος τους ήταν το κοιμητήριο της Σπερχογείας στην Θουρία, όπου προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές.
Οι ιερόσυλοι εισβολείς έσπασαν τους μαρμάρινους σταυρούς, τις πλάκες και τα τζάμια από τουλάχιστον πέντε τάφους, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση των ανθρώπων που πήγαν να επισκεφθούν τα μνήματα των δικών τους. Και αυτή τη φορά, οι δράστες κατάφεραν να εξαφανιστούν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.
 
Πρόκειται, πιθανότατα, για τους ίδιους που και στις 5 Αυγούστου είχαν λεηλατήσει δυο νεκροταφεία στις περιοχές του Άμμου και του χωριού Πλατύ στη Μεσσηνία, στα οποία είχαν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στην προσπάθειά τους να ξεκολλήσουν εκατοντάδες καντήλια και θυμιατήρια!
Ιερόσυλοι με… αδυναμία στον χαλκό εισέβαλαν και στο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου στα Βατερά της Λέσβου, από το οποίο άρπαξαν ένα μπρούτζινο μανουάλι αξίας 600 ευρώ και εξαφανίστηκαν. Οι αστυνομικοί του τμήματος Πολιχνίτου που ερευνούν την κλοπή, δεν βρήκαν ίχνη παραβίασης στο παρεκκλήσι.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: