Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Αντιπαράθεση γιγάντων - Δύο ΤΘ Ταξιαρχίες στέλνει η Ινδία στα σύνορα με την Κίνα (βίντεο)Νέα  πιθανή εστία έντασης στην Ασία δημιουργείται από την απόφαση της Ινδίας να στείλει στην συνοριακή περιοχή με την Κίνα στο Κασμίρ δύο τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες. Όπως αναφέρουν ινδικές πηγές η πρώτη Ταξιαρχία θα σταλεί στην περιοχή Ladakh και η δεύτερη στην βορειοανατολική Ινδία, βόρεια του Μπανγκλαντές.
 
Οι δύο αυτές περιοχές βρίσκονται ουσιαστικά στις δύο άκρες της οροσειράς των Ιμαλαίων και σημεία αντιπαράθεσης των δύο γιγάντων. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ινδικό υπουργείο Άμυνας στις δύο αυτές περιοχές θα αναπτυχτούν δύο τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες με τρία Συντάγματα αρμάτων μάχης έκαστη. 

Κάθε Σύνταγμα αρμάτων μάχης περιλαμβάνει 58 T-90S. Συνολικά η κάθε Ταξιαρχία θα διαθέτει 174 άρματα μάχης ενώ τρία ακόμη Συντάγματα μηχανοκίνητου πεζικού θα δημιουργηθούν και θα σταθμεύουν στις δύο αυτές περιοχές. Συνολικά 180 BMP-2 θα εξοπλίζουν τα τρία Συντάγματα. 

Η απόφαση της Ινδίας να δημιουργήσει αυτές τις δύο Ταξιαρχίες έρχεται σε απάντηση της αντίστοιχης αναβάθμισης των κινεζικών δυνάμεων στην άλλη πλευρά των συνόρων με την στάθμευση στην περιοχή Τεθωρακισμένων και μηχανοκίνητων μονάδων. Όπως αναφέρει International Institute of Strategic Studies η Κίνα διατηρεί απέναντι από την Ινδία στην περιοχή Ladakh 220.000 άνδρες με μία τεθωρακισμένη Μεραρχία και δύο μηχανοποιημένες Μεραρχίες.
Στην περιοχή Chengdu απέναντι από την βορειοανατολική περιοχή της Ινδίας  ο κινεζικός Στρατός διατηρεί 180.000 άνδρες με δύο τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες και τέσσερις μηχανοποιημένες Μεραρχίες. 

Η ινδική τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στην περιοχή Ladakh θα προστατεύει μία προσβάσιμη σε άρματα μάχης και μηχανοκίνητες μονάδες περιοχή του Θιβέτ.  Πρόκειται για την κοιλάδα Chushul η οποία κατά την διάρκεια του σινο-ινδικού πολέμου του 1962 λειτουργούσε ένα μικρό αεροδρόμιο το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά με αεροσκάφη 6 αρμάτων μάχης AMX-13  τα οποία προκάλεσαν σημαντική ανάσχεση στην προέλαση των Κινέζων στην περιοχή.
Η δεύτερη ινδική Ταξιαρχία θα αναπτυχτεί στο διάδρομο Siliguri   καλύπτοντας το οροπέδιο Sikkim στα 4500 μέτρα υψόμετρο. Επιπλέον της δύναμης αυτή η Ινδία θα στείλει στην περιοχή δύο Μεραρχίες ορεινού αγώνα συνολικής δύναμης 40.000 ανδρών

Η ολοκλήρωση των υποδομών στην περιοχή του Θιβέτ επιτρέπει στην Κίνα να μεταφέρει σημαντικές δυνάμεις στην περιοχή. Εάν η Κίνα καταφέρει να καταλάβει εδάφη της Ινδίας στην περιοχή ο ινδικός Στρατός θα μπορέσει να εκτελέσει μία ταχύτατη επίθεση μέσα στο κινεζικό έδαφος χάρις στις τεθωρακισμένες δυνάμεις. 

Για την ενίσχυση των χερσαίων δυνάμεων η ινδική Αεροπορία θα χρησιμοποιεί τις αεροπορικές βάσεις  Tezpur, Chhabua,  Jorhat, Guwahati, Mohanbari, Bagdogra και Hashimara από τις οποίες θα επιχειρούν τα Sukhoi-30MKI, ενώ 6 αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες του συστήματος Akash θα αναπτυχτούν στην συνοριακή γραμμή.
defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια: