Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΡΩΣΤΑΣ ΚΙ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ; ΦΥΛΑΚΗ! ΛΗΣΤΕΨΕΣ, ΒΙΑΣΕΣ, ΣΑΚΑΤΕΨΕΣ ΓΕΡΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΡΟ; ΕΞΩ!


Νέα ρύθμιση ετοιμάζουν το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών η οποία προβλέπει φυλάκιση για όσους δεν πληρώνουν τα χρωστούμενα στο κράτος.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» οι φοροφυγάδες που συλλαμβάνονται θα πρέπει να πληρώνουν άμεσα μέρος των οφειλών τους, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγούνται στη φυλακή.
Αυτό καθώς μόνο φέτος είναι εκατοντάδες οι συλλήψεις για φοροδιαφυγή και χρέη προς το Δημόσιο, ωστόσο τα έσοδα που μπήκαν στα ταμεία του κράτους είναι ελάχιστα.

Πλέον θα πρέπει πριν την εκδίκαση της υπόθεσης ο κάθε υπόχρεος να καταβάλει μέρος των οφειλών για να μείνει εκτός φυλακής.

Ταυτόχρονα μπαίνουν μπροστά σαρωτικοί έλεγχοι σε όλα τα επίπεδα με 3.000.000 μισθωτούς να μπαίνουν στο στόχαστρο. Οι ελεγκτές θα αθροίσουν όλα τα έσοδα που προκύπτουν, ώστε να ελεγχθεί εαν πλήρωσαν τους φόρους που αναλογούν.

Θα ζητηθούν όλα τα σχετικά στοιχεία από το ΙΚΑ με τις δηλώσεις εργοδοτών για τη διασταύρωση των στοιχείων με τα αντίστοιχα ΑΦΜ των φορολογουμένων, ενώ αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τους συνταξιούχους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να εντοπιστούν αδήλωτα έσοδα θα γίνουν ακόμη και διασταυρώσεις πινακίδων αυτοκινήτων με τα ΑΦΜ των φορολογουμένων. Θα ελεγχθεί δηλαδή πόσα αυτοκίνητα είχε κάθε φορολογούμενος στην κατοχή του και κινούταν επί τουλάχιστον 1 μήνα μέσα στο 2011.
Όλα τα στοιχεία, έσοδα, ακίνητα, αυτοκίνητα θα διασταυρωθούν για να ελεγθεί εάν πληρώθηκαν οι φόροι που αναλογούν.

Πρώτοι θα μπουν στο στόχαστρο όσοι εμφανιστούν να έχουν έσοδα και δεν μπήκαν καν στον κόπο να υποβάλλουν φορολογική δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: