Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Συγκλονιστικό βίντεο από τις σφαγές στη Συρία – Ομαδικές εκτελέσεις Σύρων από ισλαμιστές-μισθοφόρους

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από τον ανοικτό πια πόλεμο των ισλαμιστών-μισθοφόρων που διεξάγεται στη Συρία καταδεικνύει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τα εγκλήματα που πραγματοποιούνται στην πολύπαθη αυτή χώρα.

 Στις σκληρές σκηνές του βίντεο, φαίνονται καθαρά ομαδικές εκτελέσεις Σύρων τους οποίους οι «ακτιβιστές» όπως τους αποκαλούν τα δυτικά αλλά και τα ελληνικά ΜΜΕ(!) έχουν συλλάβει ως υποτίθεται συνεργαζόμενους, όχι με κάποιοι εξωτερικό εχθρό αλλά με την κυβέρνηση της Συρίας! Να σημειωθεί πως κάποιοι από τους εκτελεσθέντες είναι Χριστιανοί και σφαγιάστηκαν και μόνο για την διαφορετική τους πίστη.

Η δημοσιοποίηση αυτών των εγκλημάτων έκανε ακόμη και την ειδικό επίτροπο για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ Navi Pillay ότι οι ύποπτοι για εγκλήματα πολέμου στη Συρία θα διωχθούν σε όποια πλευρά και αν ανήκουν.

Απευθυνόμενος στη  συνεδρίαση των 47 μελών του Συμβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ, που διεξάγεται στη Γενεύη η Pillay προέβλεψε ότι είναι αναπόφευκτο πως όλοι όσοι είναι ύποπτοι για εγκλήματα πολέμου να οδηγηθούν αργά ή γρήγορα ενώπιων του διεθνούς δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου ICC.

Στην ομιλία της η Pillay ανέφερε πως είναι εξίσου ενοχλημένη –σ.σ. πάλι καλά- από τη δράση των αντι-κυβερνητικών δυνάμεων στην οποία συμπεριλαμβάνονται φόνοι, εκτελέσεις, βασανισμοί, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: