Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ:«ΟΙ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΪΚΕΣΤην κραυγή απόγνωσης των νεφροπαθών της Χίου μετέφερε με Ερώτησή του στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λυκουρέντζο, αλλά με αναφορά και στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και η Εκλογική Περιφέρεια της Χίου.

Βασιζόμενος σε καταγγελία στο «Ράδιο Αλήθεια» αλλά και σε επιστολή προς τον ίδιο τον Υπουργό Αιγαίου, του νεφροπαθή κ. Χρήστου Καραγιώργη, ο Τέρενς Κουίκ εγκαλεί μέσω των αρμοδίων Υπουργών την καταστροφική,  για την Υγεία κυβέρνηση των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη να λάβει άμεσα μέτρα για την καταβολή του κόστους αγοράς των φαρμάκων και των οδοιπορικών όλων των νεφροπαθών, αλλά και για την προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού σχετικά με την αντικατάσταση των 4 μηχανημάτων τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Χίου.


ΤΕΡΕΝΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ

ΘΕΜΑ: ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ

Κύριε Υπουργέ,

Εισακούοντας την κραυγή απόγνωσης του νεφροπαθή Χρήστου Καραγιώργη, η ζωή του οποίου βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο  αφού, για μία ακόμα φορά, όπως επισημαίνει ο ίδιος, σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Αλήθεια» αλλά και σε επιστολή που παρέδωσε στο γραφείο του Υπουργού Αιγαίου κ. Μουσουρούλη:

«Οι νεφροπαθείς πάλι δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους, ούτε αυτά που γίνονται στο τεχνητό νεφρό αλλά ούτε και αυτά που λαμβάνονται στο σπίτι, εφόσον δεν πληρώσουν οι ίδιοι», σας καλώ να λάβετε ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ μέτρα προς επίρρωση της κατάστασης.

Μετά από 20 χρόνια ασφάλισης και χωρίς ακόμα να σταματήσει να συνεισφέρει την ασφαλιστική του εισφορά, αφού εργάζεταιο κ. Καραγιώργης αισθάνεται ότι το ελληνικό κράτος στην κυριολεξία θέλει να τον πεθάνει για να απαλλαγεί από το κόστος που συνεπάγεται η θεραπεία του, από την ώρα που κατέστη νεφροπαθής.

Και το ίδιο αισθάνονται και οι καρκινοπαθείς και οι πάσχοντες που για να ζήσουν έχουν ανάγκη από ακριβά φάρμακα, αφού, ειδικά στην μετά ΕΟΠΥΥ εποχή, άρρωστοι και υγιείς πρέπει να έχουν λεφτά για να…παραμείνουν στη ζωή!»

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιώργη, «οι συνταγές που εκτελούνται από τον ΕΟΠΥΥ, του Αυγούστου, εκτελέσθηκαν στις 4 Σεπτεμβρίου (1 μήνα καθυστέρηση) και έχουν σταλεί και οι συνταγές του Σεπτεμβρίου».

Την ίδια ώρα καταγγέλλει ότι «τα οδοιπορικά σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν να πληρωθούν και 9 μήνες».

Το τραγικότερο όμως όλων, είναι οι δηλώσεις στελέχους της κυβέρνησης το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριζε ότι ένας νεφροπαθής κοστίζει περίπου 80.000 ευρώ το χρόνο στο ταμείο.

Βεβαίως, οι κυβερνώντες κάνουν τέτοια οικονομία που στο τμήμα του τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Χίου 4 μηχανήματα είναι χαλασμένα εδώ και καιρό ενώ σχεδόν κάθε εβδομάδα έρχεται τεχνικός και φτιάχνει κάτι, αυξάνοντας το κόστος επισκευής σε δυσθεώρητα ύψη.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο Υπουργός:

1)Ποια ΑΜΕΣΑ μέτρα προτίθεται να λάβει ο Υπουργός ώστε να εκταμιευθεί το ποσό που απαιτείται για την καταβολή του κόστους αγοράς των φαρμάκων του κ. Καραγιώργη αλλά και όλων των νεφροπαθών;

2)Πότε επιτέλους θα οργανωθεί το σύστημα συνταγογράφησης ώστε οι συνταγές που εκτελούνται από τον ΕΟΠΥΥ, να εκτελούνται στην ώρα τους;

3)Πότε θα καταβληθούν τα οδοιπορικά των νεφροπαθών;

4)Πότε θα προκηρυχθεί μειοδοτικός διαγωνισμός για την αντικατάσταση των 4 μηχανημάτων τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Χίου;

5) Σε έναν πόλεμο υπάρχουν παράπλευρες απώλειες. Μήπως λοιπόν η κυβέρνηση θεωρεί παράπλευρη απώλεια τους νεφροπαθείς για να σωθεί το ασφαλιστικό μας, ώστε να ικανοποιηθούν οι Τροϊκανοί Ελλάδος και Ευρώπης;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: