Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΜΑ


Γράφει ο  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.

     Η παραπάνω φράση μεταφραζόμενη στην καθομιλουμένη σημαίνει «ο φιλόξενος Δίας» και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα στην εκστρατεία που θα έκανε η Ελλάδα για την τουριστική της προβολή ανά την υφήλιο όπως, «ελάτε στην πατρίδα του Ξένιου Δία», αλλά να την χρησιμοποιείς για τίτλο μιας επιχείρησης που σκοπό έχει, όπως προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση, να διώξει ή να περιορίσει την είσοδο λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, δείχνει εκ των προτέρων την αποτυχία της.

       Κατά την διάρκεια των δύο προεκλογικών περιόδων ακούσαμε εξαγγελίες από τα κόμματα, που ήθελαν να περιορίσουν ή ακόμα και να εξαλείψουν το πρόβλημα και μας είχαν δώσει την εντύπωση ότι με την ανάληψη των καθηκόντων τους, θα προχωρούσαν σε πράξεις. Υπήρχαν και υπάρχουν όμως κόμματα και Έλληνες πολίτες που πιστεύουν ότι, η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να γίνεται αποθήκη ανθρώπινων ψυχών προερχομένων από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης γιατί η Ελλάδα είναι φιλόξενη χώρα, «η χώρα του Ξένιου Διός» και τους χωράει όλους.

  Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι, η κυβέρνηση ανέλαβε τα καθήκοντά της, τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, υπέγραψαν προγραμματική συμφωνία αλλά τα προ των εκλογών λεγόμενα ξεχάστηκαν. Η Νέα Δημοκρατία που είχε ανεβάσει πολύ ψηλά τους τόνους και ο Αρχηγός της που είχε κάνει πολλές εξαγγελίες έριξε πολύ νερό στο κρασί του.

  Πιο συγκεκριμένα: Είχε ανακοινώσει ότι, θα καταργούσε το Νόμο Ραγκούση που δίνει την Ελληνική Ιθαγένεια με συνοπτικές διαδικασίες σε αλλοδαπούς, άλλα συμφώνησαν όμως: «Προσαρμογή του θεσμικού πλαισίου για απόδοση Ιθαγένειας σε συνδυασμό με τις σύγχρονες εξελίξεις και σε αντιστοίχηση με τα ισχύοντα σε ευρωπαϊκές χώρες με παρόμοια προβλήματα (Ευρωπαϊκός Νότος)». Καταργείται ή δεν καταργείται λοιπόν ο Νόμος; Ποιος επιβάλλει την άποψή του στην κυβερνητική τρόικα; Ποιο άλλο κράτος του Ευρωπαϊκού Νότου αντιμετωπίζει το πρόβλημα σ’αυτή την ένταση;

  Είχε ανακοινώσει μαζικές απελάσεις λαθρομεταναστών, ξεχάστηκε.

  Είχε ανακοινώσει, επιτάχυνση της δημιουργίας χώρων προστασίας-φιλοξενίας, μέχρι την απέλασή τους, μέχρι τέσσερις μήνες καιαυτό μετατράπηκε σε «διασπορά παράνομων μεταναστών σε κέντρα φιλοξενίας ως τον επαναπατρισμό τους», χωρίς χρονικό όριο, πόσο θα μείνουν στην Ελλάδα κάνοντας διακοπές, που θα μένουν;

 H εξαγγελία για, άμεση πάταξη του παραεμπορίου, διευκόλυνση της οικειοθελούς αποχώρησης των λαθρομεταναστών και η ψήφιση νόμου που θα δημιουργεί αστικές και ποινικές ευθύνες σε όποιον νοικιάζει χώρους σε άτομα χωρίς νόμιμα χαρτιά, δεν περιλαμβάνεται στην συμφωνία, ξεχάστηκε.

 Στην προγραμματική συμφωνία, περιλαμβάνεται η αναβάθμιση αρμοδιοτήτων-δικαιοδοσιών FRONTEX, το θέμα αυτό δεν εξαρτάται από την Ελλάδα, και κατά δεύτερον η αποστολή της FRONTEX, δεν έχει σχέση με αποτροπή, αλλά με την καταγραφή των εισερχόμενων λαθρομεταναστών, ώστε γνωρίζουν τη χώρα εισόδου στην ΕΕ και αν κάποιος από αυτούς συλληφθεί σε άλλη χώρα μας τον επιστρέφουν με έξοδα επιστροφής πληρωμένα από την Ελλάδα, σύμφωνα με τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ.

  Τώρα μιλάνε για ανάληψη κοινής διπλωματικής πρωτοβουλίας με τους Ευρωπαίους εταίρους για τον επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους καθώς και πρωτοβουλία σε Ευρώπη για αλλαγή Συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ  και κοινή πολιτική επαναπατρισμού (Δουβλίνο ΙΙΙ;).

   Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι, το πρόβλημα σ’ αυτή του τη διάσταση το αντιμετωπίζει μόνο η Ελλάδα; Ότι, οδηγούνται εδώ εκατομμύρια άνθρωποι αγνώστου προελεύσεως και οι Έλληνες θα είναι μειονότητα στη χώρα τους; Έχουν βάλει στο μυαλό τους πως θα είναι η Ελλάδα μετά από μερικά χρόνια; Οι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αθήνα δεν έχουν λόγο να πάνε Αφρική ή Ασία εδώ τα βλέπουν όλα, σε λίγο θα βλέπουμε και λιθοβολισμούς.

  Έλεγαν, ολοκλήρωση των έργων προστασίας των συνόρων, στην προγραμματική συμφωνία έγινε, αναβάθμιση φύλαξης συνόρων, τι σημαίνει αναβάθμιση; Τα σύνορα μπάζουν από παντού, τι θα κάνουν; Θα συνεχίσουν να τα «φυλάνε» οι συνοριοφύλακες; Oι Ένοπλες Δυνάμεις θα παραμένουν παρατηρητές της εισβολής λαθρομεταναστών;

   Κάποια στιγμή όταν το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα, ο πρωθυπουργός διέταξε τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. να ασχοληθεί με τους λαθρομετανάστες, αυτός ονομάζει την επιχείρηση «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» και έχουμε τα εξής ευτράπελα, η Αστυνομία να κάνει τις γνωστές επιχειρήσεις «σκούπα» να συλλέγει τον ασύλληπτο αριθμό των 1.600 – 2.000 λαθρομεταναστών, από το 1,5 με 2 εκατομμύρια, να τους φορτώνει σε λεωφορεία και να ψάχνει να βρει μέρος να τους βάλλει, ερχόμενη αντιμέτωπη με τις δικαιολογημένες αντιδράσεις κατοίκων οι οποίοι δεν τους θέλουν στον τόπο τους, άσχετα με το οικονομικό όφελος, που διατυμπάνιζε ότι θα έχουν η κ. Πιπιλή.

   Πήρε από Αστυνομικές Διευθύνσεις συνοριοφύλακες (είχαν ενταχθεί στο Αστυνομικό προσωπικό) με αποτέλεσμα, να αντιμετωπίζουν προβλήματα λειψανδρίας πολλά αστυνομικά τμήματα Β. Ελλάδος και να μη μπορούν να αντιμετωπίσουν την αυξημένη εγκληματικότητα και τους μετέφερε στον Έβρο, ώστε να συμπληρώσει τον αριθμό των 1.800 για πεισθούμε ότι γίνεται αυστηρή φύλαξη μαζί με την FRONTEX, σύνολο 2.000 άτομα. Έχουν μετρήσει πόσα χλμ είναι η συνοριακή γραμμή στον Έβρο; Σε οκτάωρες βάρδιες να τους χωρίσεις βλέπεις την μεγάλη μπαρούφα.

   Βλέπουμε δηλαδή πάλι ότι ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα να αντιμετωπίζεται με προχειρότητα και κινήσεις εντυπωσιασμού χωρίς όμως να λύνεται αλλά να διογκώνεται.

      Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς στη χώρα τους. Πρέπει μήπως να δούμε σκηνές χάους με αλαλάζοντες μουσουλμάνους στην Αθήνα για να λάβουμε μέτρα; Έχουμε δει αρκετές φορές λαθρομετανάστες να κάνουν διαδηλώσεις!!!! και να προκαλούν καταστροφές, με πρόσχημα την αναζήτηση των δικαιωμάτων τους!!!!,  την προσβολή των θρησκευτικών τους συμβόλων ή κάτι άλλο στο μέλλον (κάτι θα βρουν). Οι πρόβες έχουν γίνει και έχουν καταλάβει ότι το Κράτος είναι ανύπαρκτο, τρέχει πάντα πίσω από τα γεγονότα.

   Η  φύλαξη των συνόρων, χερσαίων και θαλασσίων, να επανέλθει στην αρμοδιότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, η εισροή ανεξέλεγκτου αριθμού λαθρομεταναστών είναι απειλή για την εθνική μας κυριαρχία. Να γίνει από την Ελλάδα καταγγελία της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ και προσοχή να μην προχωρήσουμε στο Δουβλίνο ΙΙΙ. Φανταστείτε να γίνει και η τελική έκρηξη στη Συρία, πόσοι θα φθάσουν εδώ.Nα γίνουν οι μαζικές απελάσεις που υποσχέθηκαν δεν αντέχει άλλο αυτός ο τόπος.

    Πρέπει να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας την εθνική μας ακεραιότητα και παρότι λένε ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι ευρωπαϊκά σύνορα η Ευρώπη σφυρίζει αδιάφορα. Είναι δουλειά της Αστυνομίας και του Λιμενικού η προστασία των συνόρων; Ποιος είναι ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων; Γιατί δεχτήκαμε ασμένως και χωρίς διαπραγμάτευση την κατάργηση των ναρκοπεδίων; Απαιτούνται καίριες πολιτικές αποφάσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες και όχι κινήσεις για εσωτερική κατανάλωση όπως, η επιχείρηση «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» και η αιφνίδια!!! επίσκεψη του πρωθυπουργού στο κέντρο της Αθήνας, (είναι τόσο  άθλια η είδηση που δε χρήζει σχολιασμού).

 Και για να μην ξεχνάμε, διαβάστε τι είπε ο ειδικός αντιπρόσωπος μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών P. Sutherland:  “Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να υποβαθμίσει την ομοιογένεια (εννοεί την εθνική) των κρατών-μελών της, σύμφωνα με δηλώσεις του, η μελλοντική ευημερία πολλών κρατών της Ε.Ε. εξαρτάται από το αν θα γίνουν πολυπολιτισμικές ή όχι». Ακούσατε τι μας περιμένει; Εννοεί μόνο την Ελλάδα οι άλλες χώρες δεν πρόκειται να καταλάβουν τίποτα.

  Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, όλα είναι εναντίον μας, η Ευρώπη μας έχει ξεγραμμένους και η κυβέρνηση αντί να αναλάβει πρωτοβουλίες, κοιτάζει πως θα εξαθλιώσει τους Έλληνες πολίτες.

                                                                            e-mail: georgopan@yahoo.gr

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: