Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Στερούν από την Χ.Α την αστυνομική προστασία!


  
 Στερούν από εκλεγμένους βουλευτές το δικαίωμα αστυνομικής προστασίας! Φυσικά για τον εαυτό τους το διατηρούν, δεν τίθεται θέμα!

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας παύει η διάθεση των Αστυνομικών, που έχουν διατεθεί για την προστασία των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ύστερα από την εξαγγελία του κόμματος ότι θα συνεχιστούν οι δυναμικές ενέργειες και η δήθεν "αντιποίηση Αρχής" (δηλαδή ότι αναγκάζονται να κάνουν αυτά που οι "ελληνικές" αρχές, προκλητικά δεν κάνουν). Η απόφαση φυσικά είναι καθαρά πολιτική, της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και απλά ανακοινώθηκε από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ


Η απόφαση αποσκοπεί στο να αποφεύγεται, η άνευ υπαιτιότητας των παρισταμένων αστυνομικών, συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων και η σύγκρουση καθηκόντων, ανάμεσα στα καθήκοντα προστασίας που τους έχουν ανατεθεί και στην υποχρέωσή τους για καταδίωξη και σύλληψη των παρανομούντων.

Της απόφασης εξαιρούνται όσοι αστυνομικοί διατίθενται για τη φρούρηση των κεντρικών Γραφείων της Χρυσής Αυγής και για την προστασία του Γενικού Γραμματέα του κόμματος.

Ανακοινώθηκε σχετικά ότι "Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη διαμηνύει προς όλες τις πλευρές ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι η αρμόδια για την εφαρμογή του νόμου και της ασφάλειας στη χώρα και οποιοσδήποτε επιχειρεί να την υποκαταστήσει θα αντιμετωπίζει τις νόμιμες συνέπειες.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες προς τις Αστυνομικές Αρχές, ώστε τα άτομα που προετοιμάζουν τέτοιου είδους ενέργειες ή συμμετέχουν σε αυτές να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη. Δεν μας εξηγείται όμως γιατί οι Αρχές στρέφονται πάντα ενάντια σε όσους αντιδρούν στο υφιστάμενο καθεστώς παρανομίας και σήψης, ενώ αντίθετα η ίδια η παρανομία είναι στο απυρόβλητο".


Να σημειωθεί ότι ύστερα από εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια για πλήρη διερεύνηση του περιστατικού της Ραφήνας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος έθεσε σε διαθεσιμότητα τη Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ραφήνας, για λόγους που σχετίζονται με την επιχειρησιακή διαχείριση του συμβάντος. Παράλληλα, διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το ίδιο ζήτημα.
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: