Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΕΑ athens voice ΥΒΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΣΚΙΣΑΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ- ΕΚΑΝΕ ΚΙ Η ΜΥΓΑ ΚΩΛΟ ΒΙΝΤΕΟ


athens-voice-patriotes

 
Διαβάστε κείμενο για Πούλιτζερ που χλευάζει γονείς που ανησυχούν για τα παιδιά τους περί του γνωστού θέματος που έχει ανακύψει για τους φθόγγους και την απόπειρα λεηλασίας της γλώσσας μας. Ακόμα και την ιστορική γραμματική Τριανταφυλλίδη χλευάζουν οι αλλόφρονες νεοταξίτες και άφρονες βαρβαριστές:

"Απορία 1: σε ποια χώρα μπορεί όποιος θέλει, κραδαίνοντας μια σημαία, να μπουκάρει σε ένα σχολείο, να σκίζει σελίδες από βιβλία που δεν του αρέσουν, να μοιράζει στα απορημένα παιδάκια ό,τι του κατέβει και να φεύγει ανενόχλητος;

Η απάντηση εμφανίστηκε σήμερα στο timeline μας: βίντεο που δείχνει μια ομάδα πολιτών μετά τον χτεσινό αγιασμό στο Πειραματικό Σχολείο στη Σκουφά, να απλώνει την Ελληνική σημαία, να σκίζει το καινούριο βιβλίο γραμματικής, και να μοιράζει στους μαθητές το παλιό, που έχει όλα τα φωνήεντα.
Σε σχετικό κείμενο της ομάδας των πολιτών, που υπογράφει η δικηγόρος Μ.Ε, ( η οποία αυτοσυστήνεται επίσης ως Ελληνίδα - Λάκαινα – Μανιάτισα) αναφέρουν: «Ο "Εθνικός Λαϊκός Σχηματισμός" (Ε.ΛΑ.Σ.), ξεκίνησε τον αγώνα κατά των δοσιλόγων και των προδοτών της πατρίδας, με μιά συμβολική ενέργεια». Είναι η κυρία που φαίνεται στο βίντεο.

Η κυρία αυτή επίσης, δηλώνει τη λύπη της που δεν βρήκε να μοιράσει τη γραμματική του Τριανταφυλλίδη που έχει όλα τα γράμματα, τους φθόγγους κλπ. Μόνο που προφανώς δεν ξέρει τη διαφορά φθόγγου-γράμματος, αφού και του Τριανταφυλλίδη η γραμματική, 5 φωνήεντα-φθόγγους αναγνωρίζει, σημειώνοντας κιόλας ότι μιλάμε για φθόγγους και όχι για γράμματα: α, ε, ι, ο, ου.
«Είμαστε Έλληνες το γένος» υπογραμμίζει ο ομοϊδεάτης της. «Εκπροσωπούμε όσους μάχονται εναντίον της Παγκοσμιοποίησης, της Νέας Τάξης Πραγμάτων, της πνευματικής κατοχής της Ελλάδας».

Οι κινήσεις τους προκάλεσαν αντιδράσεις γονέων και παρευρισκομένων, κυρίως σε ό,τι αφορά τη χρήση της σημαίας.

Απορία 2: με πόσα φωνήεντα γράφεται η ηλιθιότητα;"

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: