Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΟΚ: Μαθητές φλερτάρουν με το AIDS στις πιάτσες της Πάτρας

Την ζωή τους κορόνα – γράμματα για τέσσερα και πέντε ευρώ παίζουν μαθητές γυμνασίων και λυκείων στην αχαϊκή πρωτεύουσα, οι οποίοι επιλέγουν να συνευρεθούν ερωτικά με τις νεαρές Νιγηριανές που εκδίδονται στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα.

Οι έφηβες πόρνες έχουν μετατρέψει το λιμάνι και κεντρικές οδούς της πόλης σε υπαίθριους χώρους ανοχής, και έρχονται καθημερινά σε επαφή με δεκάδες άτομα, κυρίως νεαρά αγόρια.

Το φαινόμενο, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Τόσο οι κάτοικοι όσο και οι υγειονομικές αρχές εκφράζουν φόβους ακόμη και για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, μετά την «ωρολογιακή βόμβα» που εξερράγη στην Αθήνα -με ιερόδουλες θετικές στον ιό του AIDS
και 7.000 Ελληνες να έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους χωρίς προφύλαξη και μοιραία ζουν με τον φόβο της νόσου- η Πάτρα αδιαφορεί για μια κατάσταση που μπορεί να εξελιχθεί σε νέα υγειονομική βόμβα.

Ανθρωποι κάθε ηλικίας γίνονται καθημερινά θεατές του ερωτικού «παζαριού» στην οδό Αγίου Ανδρέου και Τριών Ναυάρχων. Ανήλικα παιδιά και νεαροί άνδρες περνούν με τα μηχανάκια τους και… για πλάκα τις περισσότερες φορές επιλέγουν μία από τις κοπέλες που κάνουν πιάτσα, καθώς το κόστος είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

Μάλιστα, όταν οι νεαρές βλέπουν τα παιδιά να διστάζουν να τις προσεγγίσουν, μειώνουν τις τιμές τους φωνάζοντας ότι από πέντε ευρώ, που συνήθως παίρνουν, θα τους πάρουν μόνον τέσσερα.

Επειτα φεύγουν μαζί τους και βρίσκουν καταφύγιο σε απόμερα σημεία και εγκαταλειμμένα κτίρια, προκειμένου να συνευρεθούν μαζί τους. Και το πιο τρομακτικό; Τις περισσότερες φορές χωρίς προφύλαξη…

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΙ

Ο κίνδυνος του AIDS, της ηπατίτιδας και άλλων αφροδίσιων νοσημάτων είναι τεράστιος, καθώς καμία από τις εκδιδόμενες γυναίκες μέχρι σήμερα δεν έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν οι συγκεκριμένες γυναίκες πάσχουν από κάποια ασθένεια ή όχι. Οι κάτοικοι ζητούν απεγνωσμένα από τις αστυνομικές αρχές της Πάτρας να λάβουν άμεσα δραστικά μέτρα για την πάταξη του φαινομένου. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε. Ζητούν ακόμη και από το ΚΕΕΛΠΝΟ να διεξάγει ελέγχους, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Και όλα αυτά τη στιγμή που τα κρούσματα AIDS στη δυτική Ελλάδα παρουσιάζουν αύξηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε παρουσιάσει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών υγειονολόγος Γιάννης Δετοράκης, ακόμη και το 30% των φοιτητών, οι οποίοι είναι ενημερωμένοι για τα μέτρα προφύλαξης, δεν χρησιμοποιεί προφυλακτικό.

Εφιαλτικό φαντάζει το σκηνικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι μία ιερόδουλη φορέας του AIDS ή άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων θα τα μεταδώσει σε τριάντα τρία άτομα μέσα σε μόνον έναν μήνα.

Τα άτομα που είναι φορείς του AIDS στην περιοχή φαίνεται να παρουσιάζουν αλματώδη αύξηση, καθώς υπολογίζεται ότι είναι καταγεγραμμένα περίπου σαράντα άτομα, αλλά ο αριθμός τους μπορεί να είναι διπλάσιος, καθώς πολλοί απευθύνονται σε κέντρα της Αθήνας και άλλων περιοχών για να κάνουν εξετάσεις, επειδή φοβούνται ότι δεν θα τηρηθεί η ανωνυμία.

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΣΟΥΝΤΕΣ

Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην τοπική εφημερίδα «Πελοπόννησος» και δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων του AIDS στη Δυτική Ελλάδα. Από τα 9-10 άτομα που νοσούσαν ετησίως στην περιοχή τα τελευταία τρία χρόνια, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί στα 25-30. Ωστόσο εκτιμάται ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς υπάρχουν αρκετοί που για κοινωνικούς λόγους μετακινούνται σε άλλες πόλεις για να κάνουν το τεστ και να ακολουθήσουν την προβλεπόμενη θεραπεία.

Espressonews
aniwthoi.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: